cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Matas obre avui el debat de política general decidit a impulsar l'Estatut

El president afronta amb 'serenitat' el penúltim debat de la legislatura


El president del Govern balear, Jaume Matas, obrirà avui el debat sobre política autonòmica amb un balanç de la seva gestió i posant damunt la taula la necessitat d'impulsar la reforma de l'Estatut.

Durant el seu discurs, el cap de l'Executiu també analitzarà l'actual conjuntura econòmica, els problemes dels ciutadans i les possibles maneres de solucionar-los.

L'al·locució que ha preparat Matas, i que pronunciarà davant el Parlament balear, no conté «grans sorpreses». Els possibles anuncis de cara a un futur no arribaran fins el debat que viurà la Cambra demà, dimecres.

Propostes
El president està decidit a fer propostes concretes per tal d'impulsar un nou Estatut d'Autonomia i aclarir alguns dels dubtes que encara genera el plantejament del Partit Popular sobre la norma marc.

Fonts del Govern asseguraren que Matas afronta amb «serenitat» -i «segur d'haver realitzat els deures»- el penúltim debat sobre l'estat de l'Autonomia que tindrà lloc en aquesta legislatura.

Per la seva part, la portaveu del principal partit de l'oposició, la socialista Francina Armengol, confia que el seu rival «ens expliqui d'una vegada per totes si vol un nou Estatut i, en aquest cas, per quina reforma aposta».

Dimecres, quan li toqui el seu torn, Armengol criticarà la «ineficàcia» del Govern Matas davant la «incertesa econòmica» que està vivint Balears. A més, denunciarà les «mancances estructurals» de la Comunitat Autònoma i acusarà l'Executiu de no oferir «cap alternativa que no passi per potenciar la construcció».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris