cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Cort qualifica de «presa de pèl» la proposta per reconvertir l'Arenal

La manca de recursos econòmics manté enfrontats Ajuntament i Estat

El tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, qualificà de «presa de pèl» la proposta del Govern central per finançar la reforma integral de la Platja de Palma. Concretament, l'Estat sol·licità als municipis de Palma i Llucmajor la cessió de les seves competències en urbanisme a un nou consorci que es crearia per finançar aquest macroprojecte valorat en 1.000 milions d'euros.

En el decurs de la reunió del comitè executiu del Consorci que ha de gestionar les obres, mantinguda ahir matí a la seu de la Conselleria de Turisme, el secretari general de Turisme, Raimon Martínez Fraile, posà la proposta de l'Executiu ZP damunt la taula per discutir-la amb els representants institucionals del Govern, Consell de Mallorca i els ajuntaments implicats en aquesta iniciativa. Tot i això, Fraile es trobà amb l'oposició frontal de Rodrigo de Santos.

«Ens prenen el pèl, ens neguen els doblers i, a més, ens volen llevar les competències», declarà el tinent de batle de Cort. De Santos qualificà d'inacceptable la proposta.

Pel seu costat, el delegat del Govern, Ramon Socias, qüestionà la voluntat de l'Ajuntament de Palma a col·laborar en la tasca del consorci i fer possible la reforma integral d'aquesta zona turística madura, pionera del turisme de masses i actualment profundanment degradada. Socias recriminà l'actitud «un poc rara» del tinent de batle d'Urbanisme, ja que el Ministeri «fa un esforç important per dur a terme aquest projecte pioner a l'Estat i, fins i tot, estudia fórmules alternatives per al seu finançament».

Rodrigo de Santos recordà que amb el pla d'excel·lència aprovat per l'anterior Govern conservador s'ha aconseguit una inversió directa de 5,4 milions d'euros a la Platja de Palma, mentre que el consorci encara no ha fet cap passa amb els 2,6 milions amb què es constituí. Finalment, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, qualificà de «decebedora» la proposta, just després de l'exclusió de Palma dels fons estatals per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris