nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Pons creu que «el Consell d'Europa dóna la raó a la política del Pacte»

L'exconseller ha publicat un llibre amb reflexions sobre l'educació


L'exconseller d'Educació i Cultura del Govern, Damià Pons, considerà ahir que «l'informe del Consell d'Europa sobre la situació del català a les Balears reflecteix l'encert de la nostra línia d'actuació a favor de la llengua durant l'etapa del Pacte de Progrés».

Pons oferí aquesta valoració amb motiu de la presentació d'un llibre que recull algunes de les reflexions que ha realitzat després de tenir sota les seves ordres, entre el anys 1999 i 2003, la Conselleria d'Educació i Cultura. El títol del volum és L'Educació: El repte de la complexitat, i pertany a la col·lecció L'Horitzó d'El Far de les Crestes.

Pons explicà el motiu del títol, assegurant que «l'educació és una realitat complexa que, enfront de la demagògia populista d'alguns, exigeix una anàlisi complexa». A partir d'aquí, analitzà diverses situacions d'actualitat.

En primer lloc, considerà que «el finançament per a Educació que varen rebre les Balears entre 1999 i 2003 va ser 10.000 milions de pessetes inferior a la mitjana d'altres comunitats». En opinió de Pons, aquesta situació, que no ha estat reconeguda pel PP, s'ha girat en contra de l'actual Govern. Així, en relació amb el finançament, afegí que «crec que el PP n'hauria de fer autocrítica i deixar de banda la hipocresia genètica i el cinisme que el caracteritzen».

Un altre aspecte destacat per Pons de la seva etapa com a conseller és que els docents «demanaven miracles al Pacte, i al PP just li exigeixen que no els creï problemes». En tot cas, assegurà que la seva experiència resultà «apassionant», però «coneguda més per les mancances».

D'altra banda, Pons es referí a la política lingüstica i es mostrà convençut que l'informe del Consell d'Europa avala la immersió lingüística impulsada pel Pacte. Per contra, afirmà que el PP «no reconeix la pluralitat de l'Estat espanyol».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris