lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Uns 300 turistes, atrapats per la caiguda d'una roca a Formentor

La pedra, que pesava unes vint tones, va deixar impracticable la carretera que condueix al far

Una roca d'unes vint tones de pes es desplomà ahir damunt la carretera de Formentor i deixà atrapats uns 300 turistes, que hagueren d'esperar sota la pluja que els equips d'emergència triturassin la gran pedra.

Les precipitacions que caigueren durant tot el dia a la zona nord de l'Illa van afectar especialment Formentor, que ja al matí registrà despreniments. A l'horabaixa, tanmateix, la situació es complicà i un gran ensorrament féu saltar totes les alarmes. «Si en aquell moment arriba a circular per aquell tram algun autocar o cotxe estaríem parlant de ferits molt greus o fins i tot morts», opinà un bomber.

Obstrucció
La gran roca obstruí per complet la calçada, a l'alçada del quilòmetre 13, i els prop de 300 turistes que es trobaven al far i rodalies es quedaren atrapats. La Policia Local de Pollença i la Guàrdia Civil posaren en marxa un gran dispositiu d'auxili, amb el suport de Protecció Civil i una grua, que començà a trituar la roca. Es volien habilitar autocars perquè els turistes poguessin tornar als seus hotels, ja que molts havien de prendre l'avió a la nit, però al final no fou necessari perquè la maquinària va aconseguir desembussar la carretera.

El perill estava en la possibilitat que hi hagués nous ensorraments en aquell tram. Tanmateix, no es produïren més caigudes de roques i els estiuejants afectats van poder transitar per la via, encara que amb precaució. L'any passat ja es registrà en aquest punt una altra caiguda de roques i s'instal·là un xarxa de seguretat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris