lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

La pluja desllueix una Festa del Botifarró que reneix amb força

Un grup de veïns del poble reprèn la festa que data de l'any 1966

Tot i que durant la jornada la pluja deslluí la festa en alguns moments, foren molts els que s'acostaren a Sant Joan per reviure la famosa Festa del Botifarró.

Aquesta festa fou fundada per la Penya Motorista de Sant Joan el 1966 i des de llavors se celebrava cada any. La festa ja era sinònim de Sant Joan. Ara, després que l'any passat no se celebrés, ha estat un grup de veïns del poble, que ja estan organitzats, els que han duit a terme altres activitats pel poble, els que s'han decidit a dur endavant aquesta festa. En aquesta ocasió i amb el patrocini de l'Ajuntament, un centenar de persones s'han involucrat activament en l'organització de la festa per aconseguir retornar-li el prestigi i la vitalitat que tenia anys enrere.

Així, a les 11 del matí es va encendre la primera torradora i al migdia un bon grapat de persones del poble i estrangers s'acostaren fins a la plaça Constitució, engalanada amb enramades, per torrar els botifarrons, llonganisses i menjar un tros de coca, acompanyat de bon vi.

El batle, Joan Matas, i la representant dels veïns, Catalina Gayà, assenyalaren que «després del parèntesi de l'any passat no volem que una festa com aquesta es perdi». Ambdós també volgueren deixar clar que la recaptació i beneficis de la festa repercutiran directament en el poble. Així, tot anirà destinat a promocionar activitats socials i culturals del municipi.

L'horabaixa, entre brusca i brusca, es realitzaren les diferents activitats programades. D'aquesta manera, a partir de les cinc es feren jocs populars, una xeremiada, ball de bot amb el grup Quart Creixent i la festa finalitzà amb l'actuació de Tomeu Penya.

La gran novetat d'aquest any fou la Primera mostra mundial de cossiols de Sant Joan. Foren moltes les persones que van dur els seus millors cossiols del corral.

Així, ahir a Sant Joan la pluja, els cossiols i els botifarrons foren els gran protagonistes de la festa, que ressuscita amb força.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris