nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El premi Paulí Buchens recau en el projecte d'Ana Maria Villabrille

El guardó al millor treball sobre turisme balear és per José Luis Yuste

El premi Paulí Buchens s'ha concedit, en la seva cinquena edició, a Ana Maria Villabrille pel seu projecte de desenvolupament turístic de la vall de San Martín de Oscos, al Principat d'Astúries.

El premi de la Conselleria de Turisme, que reconeix el millor treball realitzat sobre algun aspecte rellevant de la primera indústria balear, ha estat per a José Luis Yuste, que presentà un estudi de sostenibilitat del desenvolupament turístic a l'Arxipèlag.

L'acte d'entrega dels guardons serà avui a l'hotel Son Net i, com en ocasions anteriors, hi assistiran autoritats i personalitats del món turístic, del Govern balear, del Grup Serra, la Fundació Actilibre i la Universitat Nacional Espanyola a Distància -Uned-.

En el cas de la guanyadora, el jurat ha triat el seu projecte per l'elecció de l'objecte d'estudi, una comarca natural de gran valor ecològic i paisatgístic, però alhora turístic. Així mateix, han destacat el «rigor» d'Ana Maria Villabrille en l'anàlisi de la situació i en l'enfocament de les estratègies de màrqueting adequades al cas, com també la seva viabilitat com a projecte turístic.

Quant al guardó de José Luis Yuste, s'ha posat en relleu «l'interès i sobretot l'oportunitat» que els estudis centrats en la sostenibilitat del desenvolupament turístic tenen per a l'economia de les Illes. A més, el treball proposa l'extensió del projecte a altres comunitats autònomes.

Reconeixement
Aquests reconeixements s'atorguen a les propostes més interessants elaborades pels estudiants del curs d'expert en turisme i màrqueting, impartit per la Uned en col·laboració amb la Fundació Actilibre. En el cas del premi de la Conselleria, només es tenen en compte les investigacions referides a l'activitat turística a les Balears.

Aquesta entitat de Madrid té, entre els seus objectius, contribuir a l'estudi i a la divulgació de tots els fets que incideixen en la utilització i en l'aprofitament de l'oci i el temps lliure.

Aquesta vegada, el jurat ha estat compost per l'equip docent del curs, el professor Esteve Bardolet en representació del Grup Serra i el president d'Actilibre, Florencio Armán.

Quaranta treballs optaven als dos premis, dotats amb un import equivalent al preu del curs, 1.000 euros, a més de les despeses de desplaçament i estada dels guanyadors a Palma, el cap de setmana anterior a l'acte d'entrega dels guardons.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris