lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

Cort no crearà nous taxis a pesar que donin servei a més municipis

Els veïns pregunten si l'ampliació a Marratxí perjudicarà els usuaris

Cort no incrementarà el nombre de llicències del servei del taxi quan entri en vigor el conveni que permetrà que els taxistes de Palma carreguin als municipis veïns. Aquesta decisió, comunicada a Diari de Balears pel regidor de Trànsit i Circulació, Carlos Veramendi, contrasta amb el fet que alguns dels municipis que podrien estar inclosos dins l'àrea metropolitana del taxi no compten amb cap vehicle que presti aquest servei. Per tant, quan entri en vigor, a l'àrea metropolitana es produirà un increment de la població atesa sense que tots els ajuntaments compensin aquest fet amb una aportació de llicències operatives.

Aquest és el cas de Marratxí, on resideixen devers 27.000 persones i no opera cap taxista. Tanmateix, el batle del poble, José Ramon Bauzà ja ha decidit permetre als taxis de Palma i altres localitats carregar clients al municipi i instal·lar parades als principals punts de demanda, com ara el centre comercial Festival Park o a la zona d'Alcampo, Decathlon i Leroy Merlin.

Aquesta mesura provocarà un increment de l'àrea d'acció i de població atesa, principalment pel que fa als taxis de Palma.

Tanmateix, des de Cort, Veramendi assegura que «tenim un servei digne» i que als ciutadans de Palma no els perjudicarà «de cap de les maneres» l'ampliació a Marratxí de l'àrea del servei del taxi.

Allò cert, però, és que, segons va recordar el regidor de Trànsit i Circulació, l'Ajuntament de Palma no ha concedit cap llicència de taxi d'ençà que Ramon Aguiló era batle. És a dir, en catortze anys s'ha mantengut la xifra de 1.238 llicències que operen dins Ciutat a pesar que d'ençà el 1991 la població de Palma ha passat dels gairebé dels 300.000 habitants fins als 368.000 (segons dades del padró municipal de l'1 de gener del 2004). A més, en aquest fort increment, que representa un augment proporcional del 22,7 per cent, s'hi ha d'afegir l'expansió de l'àrea habitual del servei del taxi, que ara freqüenta sovint urbanitzacions i polígons que no es troben al centre de Palma. Finalment, amb l'extensió del servei a Marratxí, el nombre de població atesa pel servei fregarà ja els 400.000 habitants i s'haurà incrementat un 33 per cent respecte al 1991 sense que el nombre de llicències ho hagi fet en la mateixa proporció.

Segons l'opinió de la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno, «aquesta mesura pels taxistes serà molt bona, però em deman si l'ampliació del servei pot significar un perjudici per als usuaris de Palma». De fet, Bueno desconeix «quines conseqüències positives podrà tenir aquesta mesura». Igualment, l'activista veïnal creu que allò que l'Ajuntament de Palma i, els altres, han de fer, és «apostar pel transport col·lectiu».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris