cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Una quarta part dels compradors d'una casa s'endeuten per més de 25 anys

La majoria cerca un habitatge de segona mà i de vuitanta metres quadrats útils

Més de la meitat de les persones que cerquen habitatge a les Illes Balears (56%) tenen assumit que hauran de dedicar més de vint anys de la seva vida a pagar la hipoteca. La meitat d'aquests ciutadans, un 28%, donen per fet que romandran vinculats al retorn del crèdit per un període que superarà el quart de segle.

Aquesta és una de les dades aportades per un complet perfil del comprador que ha realitzat el Ministeri de l'Habitatge. Aquesta persona, amb una edat que oscil·la majoritàriament entre els 30 i els 44 anys, no preveu les construccions en marxa com el destí dels seus esforços futurs. La meitat s'ha resignat a la casa de segona mà i l'altra meitat confessa que encara no s'ha decantat per cap de les opcions possibles: usada, nova sobre plànol o nova acabada. Descarta, d'entrada, la possibilitat d'obtenir un pis de protecció oficial.

En una terra on la dimensió mitjana de les cases és de 107 metres quadrats construïts i 86 d'útils, el nostre personatge a la recerca d'una casa sap que allò que voldria o que es pot permetre no hauria de superar els 80 metres quadrats útils. Això sí, contempla amb cobdícia els adossats. Els qui s'han fixat aquesta meta superen el 50%.

Aquest treballador, molt probablement temporal, s'ha llençat al mercat perquè es vol emancipar o perquè no té encara cap casa en propietat. Tan sols una quarta part cerca una nova llar per millorar la que tenia abans.

En la seva immensa majoria, pensa pagar entre 120.001 euros i 200.000 euros. Un terç creu que podrà donar una entrada que no arribarà als sis mil euros; un altre terç, entre 6.001 i 12.000 euros; la resta, entre 12.001 i 24.000 euros.

Fets els comptes amb els ingressos de la parella, considera que podrà permetre's una mensualitat d'entre 300 i 400 euros. No arriben a una quarta part els qui s'aventurarien a superar el pagament de més de 700 euros mensuals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris