lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La Policia mata a tirs a Santo Domingo dos capos de la droga fugits de Mallorca

Víctor Grullón i Daniel Adrián lideraven una xarxa que introduí gran quantitat de coca a Mallorca

74642

Imatge d'una de les partides de droga interceptades.

Dos narcotraficants que varen fugir de Mallorca han mort a Santiago de los Caballeros (República Dominicana), durant un tiroteig amb policies nacionals de l'esmentat país. En total, els delinqüents morts van ser quatre: Víctor Elvis Grullón Gómez, José Alberto Arias Mejía, Mario Daniel Adrián Paulino i Dionis Noel Ventura. El primer i el tercer tenien residència a Mallorca i sobre ells pesaven sengles ordres internacionals de recerca i captura. A ambdós se'ls involucrava en una gran operació policíaca contra el crim organitzat que es va desenvolupar a l'Illa el passat març, i arran de la qual es va detenir set persones i es van intervenir tres quilograms de cocaïna. L'operatiu el va dur a terme el Grup contra el Crim Organitzat de l'UDYCO, de la Brigada Provincial de Policia Judicial del CNP.

Víctor Elvis Grullón, nascut a la República Dominicana, fa uns anys es va desplaçar a Mallorca, on regentava un local de lleure a la plaça Gomila. Residia a la zona d'Alcúdia. Estava considerat el responsable de la xarxa i quan es va iniciar l'operació a Palma s'havia desplaçat a Santo Domingo, precisament per preparar la tramesa a Mallorca de la partida de cocaïna. Mario Daniel Adrián Paulino, conegut El Comandante, havia estat policia al seu país, República Dominicana, estava considerat el segon en l'escala jeràrquica de la xarxa, i havia viatjat amb Víctor Elvis al país del Carib.

Quan es va executar l'operació a Palma els policies duien mesos seguint les passes de l'organització i se'n tenien dades concretes de gairebé tots ells. Se sabia, per exemple, que des de feia mesos i potser anys el grup introduïa de manera periòdica importants quantitats de cocaïna a l'Illa. Per a això s'utilitzaven 'correus' que arribaven per via aèria. L'origen de la droga era la República Dominicana o Colòmbia. A finals del passat mes de febrer es va interceptar una partida de 1.118 grams de cocaïna a Son Sant Joan i es varen detenir tres homes de nacionalitats colombiana i equatoriana. Llavors la Policia va dir que l'operació es donava per tancada, però en realitat s'esperava l'arribada d'una altra partida, com així va ocórrer, el sis de març. En total la Policia va detenir set persones i es van fer escorcolls en domicilis de Palma i Palmanova. Entre els detinguts hi havia, a més dels ja citats, espanyols i un nord-americà. Cinc d'ells són a presó. Els considerats responsables de la xarxa, Víctor Elvis Grullón i Mario Daniel Adrián Paulino, es van quedar al seu país d'origen en conèixer l'ocorregut a Palma. De les investigacions que es continuaven duent a terme se sabia que Mario Daniel estava reorganitzant el grup i sembla que s'havia de convertir en el 'cervell'. Ambdós residien a Santiago de los Caballeros i, segons la premsa de la ciutat, els quatre morts havien atracat i assassinat dos comerciants.

Un comando policíac va localitzar els sospitosos en un xalet de Miraflores i quan havien de produir-se les detencions els delinqüents es van enfrontar a tirs amb els policies. Els delinqüents van utilitzar tres pistoles del calibre 9 mm. i una escopeta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris