nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El passeig costaner de Cala Millor serà tancat al trànsit de vehicles

Aquest mes s'inicien les obres del pla d'embelliment del nucli

La primera línia de Cala Millor, com també els carrers més cèntrics i comercials dels nuclis costaners, experimentaran una gran transformació. A finals d'aquest mes d'octubre s'iniciaran les obres de l'ambiciós pla d'embelliment que suposarà eliminar el trànsit de vehicles del passeig costaner, condicionar per a vianants la zona més densa i comercial i crear importants nuclis d'aparcament.

El projecte té un cost de 4,5 milions d'euros i es desenvoluparà a través d'un consorci entre la Conselleria de Turisme, que assumirà les 2/3 parts i l'Ajuntament de Son Servera, que es farà càrrec de la resta.

La zona condicionada per a vianants està ubicada entre el carrer Joan Servera i Sol Naixent. El regidor d'Hisenda, Jaume Servera, explicà que «l'objectiu fonamental d'aquesta intervenció és la humanització de l'espai. Condicionarem els carrers de primera línia per a vianants i desplaçarem els cotxes a la part de darrere. Tenim un espai d'aproximadament 6.000 m2, al costat de la plaça Mallorca, on habilitarem un aparcament provisional. Un cop acabades les obres d'embelliment construirem uns aparcaments subterranis en aquest solar», expressà Servera.

Per dur endavant aquest projecte s'ha realitzar un estudi de conjunt de tota la costa i s'ha dividit en sectors. Amb aquest pla, també es pretén contribuir a la desestacionalització. Per aquest motiu, es revitalitzarà un nucli dens transformant uns carrers inhòspits sobretot a l'hivern en una zona d'acollida amb una important oferta complementària. En aquests moments hi ha un carrer per a vianants molt transitat sobretot a l'estiu. Així, s'argumenta en el projecte que «si en lloc d'un carrer s'ofereix un conjunt integrat per 14 illetes, un parc i uns immobles orientats a proporcionar una oferta complementària seleccionada, s'aconsegueix un pol d'atracció molt important. En els carrers que es condicionaran per als vianants se soterrarà el cablejat elèctric, es canviarà el paviment, es col·locaran fanals nous i mobiliari».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris