cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'ensenyament de l'Alcorà fora de les aules perjudica la docència escolar

Després de les reivindicacions la mesquita ha augmentat les classes de llengua i cultura àrabs

59034

A Manacor, la població marroquina s'hi ha incrementat aquests darrers anys.

L'ensenyament de l'Alcorà i de la cultura islàmica als nins i a les nines àrabs ha fet minvar el seu nivell acadèmic, sobretot en el cas d'elles. Aquesta és una de les dades que es desprenen de la memòria elaborada per la regidoria de Serveis Socials de Manacor, amb l'ajuda de la mediadora cultural.

Així, s'hi explica que la comunitat musulmana resident a Manacor desenvolupa tot un seguit d'activitats entorn de la mesquita ubicada a la capital del Llevant. L'ensenyament de l'Alcorà i de la cultura islàmica són algunes de les iniciatives que s'hi duen a terme, en principi els caps de setmana.

Tanmateix, després de les reivindicacions dels pares al llarg del curs passat, s'aconseguí que tals activitats s'ampliassin fins a cinc dies a la setmana. Ara, els dilluns, els dimarts i els dimecres horabaixa, la mesquita acull les classes de l'Alcorà i d'escriptura àrab. Aquestes sessions encara es duen a terme també els dissabtes i els diumenges al matí.

Per tot plegat, s'ha nomenat un nou imam, que és qui imparteix aquests ensenyaments. En el context de la religió musulmana, es tracta de la persona encarregada de transmetre els coneixements esmentats.

A més, la memòria presentada per l'Ajuntament de Manacor, aquesta mateixa setmana, reflecteix que aquests tallers s'imparteixen en el marc d'una ensenyança tradicional i amb una manca evident d'infraestructures educatives. A continuació, s'admet que en realitat a la mesquita no s'hi imparteixen llengua ni cultura àrabs, sinó que allò transmès són l'Alcorà i la religió musulmana, tot basat en l'exercici de la memorització, un aspecte usual en aquest aprenentatge.

Tal circumstància obliga els alumnes a dedicar més temps a les seves classes a la mesquita, en detriment dels estudis a les escoles o als instituts, ja que el seu temps per realitzar els deures escolars es veu així molt reduït. Des dels centres, els tutors han vist que ha baixat el nivell acadèmic de molts d'ells, sobretot en cas de les nines.

D'altra banda, i segons asseguren alguns estudis sociolingüístics, el domini de la llengua familiar és força important i molt positiu per a l'educació dels nins i les nines immigrants, en el procés d'adquisició i consolidació de la llengua del país d'acollida. En qualsevol cas, a hores d'ara l'obligació que exerceixen els pares sobre els fills, d'acudir a la mesquita, els perjudica més que els beneficia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris