nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

«Sent una gran satisfacció per aquest reconeixement del Govern»

El president del Grup Serra rebrà dia 5 la Medalla al Mèrit Turístic

El Consell de Ministres decidí divendres concedir la Medalla al Mèrit Turístic a l'editor i periodista Pere A. Serra, a l'exbatlesa Margarita Nájera i a l'empresari Llorenç Fluxà, a títol pòstum, per la seva tasca de foment de l'activitat turística des de diferents àmbits.

Serra manifestà ahir la seva satisfacció per aquest reconeixement del Govern en relació amb la seva tasca a favor de l'activitat turística, des de les seves diferents activitats professionals. L'editor de Diari de Balears també considerà molt encertada la concessió dels guardons a l'empresari d'Inca Llorenç Fluxà Figuerola, a títol pòstum, i recordà que l'unia amb ell una antiga relació d'amistat. També valorà de manera positiva la distinció condedida a Margarita Nájera, exbatlessa de Calvià, de qui considerà que ha fet molt pel turisme de Calvià, «impulsant diferents plans d'embelliment de les zones de costa».

La referència oficial del Consell de Ministres assenyala que s'ha condedit aquest guardó «perquè es tracta d'un referent del periodisme i de la informació turística a les Balears, a més de ser un pioner a Espanya de la premsa específica per a turistes en els seus propis idiomes».

Contestant una pregunta en aquest sentit, recordà que l'any 1962 edità el primer diari en anglès de l'Estat, el Majorca Daily Bulletin. Era el segon diari que apareixia a Espanya després de la Guerra Civil. El primer havia estat l'esportiu Marca. Anys després edità un altre diari en anglès, l'Iberian Daily Sun, amb difusió a Madrid, les Canàries i la Costa del Sol. Per aquesta iniciativa, el Govern li concedí ja llavors la Placa al Mèrit Turístic. Des del 1971, és propietari del setmanari en llengua alemanya Mallorca Magazin. «Consider que hauran volgut premiar l'edició d'aquests diaris en anglès i en alemany. Quan vaig començar, ningú no es pensava que durarien més d'un mes», afirmà el president del Grup Serra.

Una altra de les iniciatives de caire turístic per les quals Pere A. Serra ha estat reconegut públicament, va ser la seva mediació davant del pintor Joan Miró perquè aquest cedís el «Sol d'Espanya» com a marca turística de l'Estat. Com ha explicat l'actual director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Londres, Ignacio Vasallo, existiren moltes dificultats per trobar un logotip que situàs Espanya en el mercat internacional com a destinació que oferia diversitat, però amb el sol com a principal actiu. Vasallo explicà que aquestes dificultats se solucionaren quan Pere A. Serra intercedí l'any 1983 davant Joan Miró. El pintor acceptà incloure en un dibuix que representava el sol les lletres d'Espanya, que el pintor havia dissenyat per al Mundial de Futbol del 1982, i no cobrà res a canvi de la cessió.

Pere A. Serra també sol·licità a Joan Miró la cessió del «Sol de Mallorca» al Foment del Turisme de Mallorca, institució que l'emprà com a imatge corporativa i en l'edició de cartells promocionals específics sobre l'Illa.

En demanar-li si se sent reconegut per aquest motiu amb l'entitat esmentada, Pere A. Serra distingí entre diferents èpoques. «He tingut una relació relació molt bona amb alguns presidents del Foment del Turisme de Mallorca, com Antoni Garau o Paulí Buchens. Des de la presidència de Miquel Vicens, no n'he tinguda cap: no hem compartit cap acte». Segons el president del Grup Serra, «ara ja és massa tard».

Una altra de les iniciatives més importants per a Pere A. Serra ha estat la creació, juntament amb el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma, del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard. Considera que és imprescindible donar suport a iniciatives culturals per millorar el nivell turístic, com li suggerí el rei fa molts d'anys, en la inauguració de l'exposició antològica de Joan Miró a la Llonja el 1978. En aquest sentit, valorà l'esforç de Francesca Bennàssar -tinent de batle de Turisme de Palma- per promoure el turisme cultural. «Es Baluard hi contribuirà», afirmà Pere A. Serra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris