nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Els promotors del Fòrum Nord-Sud s'acomiaden amb un balanç positiu

La directiva de l'Institut d'Afers Europeus realitzà ahir una visita a la seu del Parlament balear

Els directius de l'Institut d'Afers Europeus, organitzadors del VI Fòrum Econòmic Anual Nord-Sud, han realitzat un positiu balanç de la trobada que durant dos dies ha reunit a Palma polítics de reconeixement internacional. La directiva visità ahir el Parlament, on fou rebuda pel president de la Cambra, Pere Rotger.

Així mateix, Jacques Santer, expresident de la Comissió Europea i participant del Fòrum, es reuní amb el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, juntament amb el el profesor Gramke, responsable de l'Institut d'Afers Europeus, i l'economista i responsable d'Economia del PSIB, Carles Manera. Antich aprofità la trobada per transmetre la seva satisfacció pel fet que en les conclusions de la trobada es reculli el reconeixement de la insularitat.

D'altra banda, un dels participants al fòrum, Robert Schuster, expresident d'Eslovàquia, es referí ahir a Es Baluard que la reforma econòmica, en concret, fiscal, que ha experimentat Eslovàquia per preparar la seva entrada a la UE «és un exemple a Europa del qual actualment estan prenent nota països com Àustria».

Schuster va destacar que a Eslovàquia s'aplica una renda impositiva fixa, de forma indiscriminada a tots els ciutadans del país del 19 per cent: «L'evolució que experimenta Eslovàquia és molt forta, conseqüència de l'entrada a la UE, però no tenim cap altre camí». La valoració que va fer l'exmandatari de la cimera de Palma va ser molt positiva: «L'elecció de Mallorca no podria haver estat més encertada; ens hem sentit molt ben rebuts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris