lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Matas vol un Estatut amb els privilegis que accepti el Congrés per Catalunya

PSM i ERC animen el president balear a impulsar una reforma similar a la catalana

93438

Matas i Maragall, en una recent trobada entre el Govern i la Generalitat.


El portaveu del Govern autonòmic, Joan Flaquer, va reconèixer ahir que el Consolat esperarà que el Congrés dels Diputats es pronunciï sobre l'Estatut català per demanar els mateixos privilegis que siguin aprovats.

Mentrestant, PSM i ERC insten el president Matas a continuar els passos de Pasquall Maragall.

Si la Cambra baixa aprova el mateix articulat que va sortir ahir del Parlament del Catalunya, l'Executiu Matas reclamarà beneficis similars, com ara poder negociar el model de finançament de manera bilateral amb l'Estat. Després d'expressar el «màxim respecte» al text aprovat al Principat amb els únics vots en contra del PP, Flaquer advertí que Balears «no tolerarà discriminacions que suposin la consolidació de comunitats de primera i de segona». Per aquest motiu, el Govern demanarà per als ciutadans de l'Arxipèlag els mateixos avantatges que puguin assolir altres.

Flaquer atribueix tot el debat que s'està produint al fet que el procés de reforma «s'ha obert sense acord previ entre els dos grans partits, fet que ha provocat que es plantegin demandes sense límits».

Per la seva part, PSM i ERC insten el president Matas a impulsar un Estatut tan ambiciós com el català. El secretari general dels nacionalistes, Gabriel Vicens, felicità el poble català per haver aprovat un estatut «potent, a l'alçada de la seva història i la seva cultura». Tanmateix es va congratular que la norma marc de Catalunya preveu propostes similars a les que el seu partit està fent per l'Estatut balear.

El president d'ERC-Illes, Joan Lladó, reclamà una reforma que prevegi el mateix règim fiscal que vol el Principat. També demanà al líder PSIB, Francesc Antich, «que demostri que es tan federalista» com Maragall.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris