algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El Consell millora la carretera de sa Ràpita per tal de reduir els accidents

Es preveu que les obres de condicionament estiguin acabades per juny de 2006

98450

Durant els propers 10 mesos es farà la primera fase de les obres de cinc quilòmetres que arriba fins a Son Catlar.

MARIA NADAL.Campos.
El Consell de Mallorca millorarà la carretera de Campos a sa Ràpita (PM-630) per reduir el nombre d'accidents de la via. Des de 1989 fins a l'actualitat s'han comptabilitzat un total de set morts i 162 ferits.

Es preveu que les obres de millora estiguin acabades durant el mes de juny de 2006, just abans de començar el proper estiu que és la temporada en què la carretera pateix la major densitat de trànsit. El pressupost total per les obres, que executen la UTE Arlomsa i Excavacions s'Horta, és de 3,5 milions d'euros.

Durant els propers 10 mesos es realitzarà la primera fase de les obres que comprenen els cinc primers quilòmetres de la carretera des de Campos fins a Son Catlar. Les actuacions consistiran a ampliar la carretera, la nova pavimentació, la reforma dels revolts tancats, construir nous ponts amb capacitat suficient per als torrents de Son Catlar i a l'entrada de sa Ràpita, i solucionar els problemes de les inundacions a la sortida de Campos. A més, també es construirà una rotonda per solucionar l'enllaç amb el camí dels Presos, també conegut com la carretera de Capblanc.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, assistí ahir a l'acte de presentació del projecte acompanyada pel conseller d'Obres Públiques, Antoni Pasqual; el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar; el batle de Campos, Andreu Prohens, i els regidors de l'Ajuntament de la localitat.

Pasqual aprofità per recordar que l'actuació a la carretera de sa Ràpita «era una reivindicació dels veïns de Campos i usuaris a més d'un compromís electoral». Pasqual informà que després de la reforma «aquesta via tindrà capacitat per als vehicles, vianants i bicicletes de forma segura».

Per la seva part, Munar, destacà el treball realitzat des de les conselleries de Patrimoni i Cultura perquè «a més de millorar la seguretat vial volem preservar el patrimoni i la integració en el territori».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris