cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El batle demana a Fiol que ampliï el nou IES per cursar-hi batxillerat

El centre s'inaugurà i es preveu que amb quatre anys quedi petit

C. MORENO. Binissalem.
Pocs dies després que el nou institut d'ensenyament secundari de Binissalem hagi obert les portes als seus primers alumnes, el batle Miquel Nadal ja demanà ahir al conseller d'Educació del Govern, Francesc Fiol, que ampliï el centre amb una segona fase per tal que els alumnes de batxillerat de Binissalem, Consell i Alaró puguin cursar els seus estudis a les noves instal·lacions. El batle realitzà aquesta demanda al conseller durant l'acte d'inauguració del nou centre escolar.

Durant el seu discurs, el batle Nadal també recordà la tasca realitzada per l'exconseller d'Educació Damià Pons i l'esforç dels regidors de l'anterior consistori, Tomeu Abrines i Jaume Pons, que feren un gran esforç per tirar endavant aquest projecte. Així mateix, agraí la dedicació de l'actual Conselleria d'Educació i de la regidora d'Educació, Apol·lònia Crespí, que ha revisat molt de prop l'estat de les obres.

El director del nou IES, Biel Fiol, ja avançà ahir que «amb uns quatre o cinc anys les actuals instal·lacions quedaran petites, perquè hi ha un creixement espectacular de la població a Binissalem i a Consell». El fet que a l'escola pública Nostra Senyora de Robines de Binissalem ja hi hagi tres línies pot donar una idea de l'augment del nombre d'estudiants.

El conseller Fiol contestà a la petició de Nadal: «El batle vol que a Binissalem es pugui impartir el batxillerat; ja veurem si ens dóna temps de fer tantes coses». D'altra banda, es referí als alumnes presents per dir-los que «aquest institut és la millor oportunitat que tendreu per tenir una formació i cultura».

El nou institut és un centre de 16 unitats d'ensenyament secundari obligatori i té una capacitat per a 480 alumnes. Aquest curs han començat deu unitats d'ESO, quatre grups de primer amb 115 alumnes, tres de segon amb 93 estudiants i tres grups de tercer amb un total de 68 alumnes. L'institut disposa de 30 professors i un més de compartit.

El centre s'ha construït en un solar que ocupa 8.603 metres, devora el camp de futbol i el poliesportiu. El pressupost de contracta és de 2.942.151 euros i l'empresa adjudicatària ha estat Incomarsa. El nou institut s'ha inaugurat tard a causa del retard de les obres de condicionament dels accessos al centre. Precisament ahir encara quedaven alguns detalls pendents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris