nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El túnel de sa Mola entra en la fase de perforació de la galeria

Instal·lat l'encofrat que perfila l'obertura del nou accés al Port

Ja es pot veure com serà l'obertura del segon túnel de Sóller. Ahir, l'empresa constructora del nou accés al Port de Sóller, Comasa y Obras Subterráneas, va procedir a instal·lar el gran encofrat que perfila l'obertura del túnel per on es començarà la perforació a través de la roca en els propers dies.

La instal·lació d'aquesta estructura ha despertat certa expectació, sobretot perquè queda de manifest a la gran altura sobre el nivell de la carretera actual que s'ha de fer la nova via de 1.800 metres de longitud que d'aquí a un any permetrà fer per a vianants la primera línia del Port.

La gran altura de l'accés sud, que ara ja es pot veure sobre el terreny, ha estat un dels motius pels quals els vials d'accés han resultat tan impactants. Segons les fonts consultades, aquesta altura es va agafar per raons estrictament tècniques, ja que permetia salvar algun accident geològic que hagués encarit la construcció de la galeria. També ha estat per això que no és possible construir una rotonda prop de l'obertura del túnel, per la qual cosa el Govern va dissenyar una rotonda a sa Roca Roja que ha resultat molt polèmica.

Precisament ahir el batle, Carles Simarro, informà que el Govern estudia ara retardar la construcció d'aquesta rotonda fins que el túnel entri en funcionament i es comprovi si realment fa falta o no. També destacà que «la rotonda no la demanà l'Ajuntament i per tant és un aspecte tècnic del projecte en el qual no entrarem».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris