nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Salut aplicarà «mà de ferro» per fer complir la llei antitabac

La consellera anuncià ahir la finalització del termini per a l'adaptació dels establiments

La consellera de Salut, Aina Castillo, anuncià ahir la finalització del període de prova per a l'aplicació de la Llei autonòmica de drogodependències i que els inspectors de Salut començaran a sancionar tots els establiments que no apliquin els punts de la normativa pel que fa al consum de tabac en espais tancats.

Castillo féu aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a les reunions de les comissions de seguimient de l'aplicació de la llei amb les patronals Pime i Caeb, que asseguraren que «l'aplicació de la llei està sent progressiva i sense cap problema greu».

La consellera de Salut recordà als possibles infractors que poden ser sancionats i que les multes més greus poden arribar fins a un milió d'euros, encara que el coordinador autonòmic de drogodependències, Bartomeu Jaume, precisà que la llei també comprèn els supòsits de consum d'estupefaents.

Quant a les inspeccions, la responsable de Salut explicà que el seu departament no ampliarà la plantilla d'inspectors, sinó que seran els 60 actuals els que vetlaran pel compliment de la normativa en tots els establiments.

El president de l'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de Caeb, Francisco Martínez, destacà que «el 90% dels membres de la nostra associació ja han senyalitzat els seus establiments i diferenciat els espais per a fumadors, tal com diu la normativa, i creim que serà del cent per cent el mes de setembre».

Per la seva part, el president de Pime, Joan Miralles, coincidí amb la patronal amb l'elevat nombre d'establiments que s'han adaptat ja a la llei i agraí «que la Conselleria hagi donat un temps perquè s'hi hagin pogut adaptar», cosa que assegurà que ja s'ha fet entre un 80% dels petits i mitjans locals.

Respecte de les denúncies presentades a la Conselleria durant els 2 mesos de l'entrada en vigor de la llei, Castillo explicà que a les tres formulades per particulars, se n'hi han de sumar deu més de remeses per la Guàrdia Civil, després que deu ciutadans protestassin dilluns a l'aeroport per la presència d'un grup de persones que fumaven en una àrea en la qual està prohibit. A més, s'hi ha d'afegir una reclamació que un ciutadà ha fet arribar mitjançant correu electrònic per la falta de senyalització d'un establiment.

Malgrat aquestes dades sobre les denúncies, Aina Castillo assegurà que l'entrada en vigor de la Llei autonòmica de drogodependències i altres addiccions està sent «molt positiva, satisfactòria i sobretot pacífica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris