algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La Generalitat deixa de considerar com a comunitats de l'exterior els casals de Mallorca i de Menorca

Aquesta decisió també afecta les cases catalanes de Perpinyà i Baó, a la Catalunya del Nord

Els casals catalans de Mallorca i Menorca, i de Perpinyà i Baó, a la Catalunya Nord, deixaran de ser considerats per la Generalitat com a casals catalans de l'exterior i seran tractats com una associació cultural més dels Països Catalans.

Així, doncs, el Centre Cultural Català de Perpinyà, Aire Nou de Baó i els casals de Mallorca i Menorca deixaran de relacionar-se amb el Govern català a través de la Secretaria de Cooperació Exterior i ho faran a través de la Secretaria de Coordinació Interdepartamental, que és la que dóna suport a les entitats culturals dels Països Catalans.

La decisió serà ratificada després del viatge que fan el secretari de Cooperació Exterior, Albert Royo, i el de Coordinació Interdepartamental, Apel·les Carod-Rovira, ahir a Perpinyà i demà a les Balears.

Aquesta decisió de la Conselleria de Governació, dirigida per Joan Carretero, respon «a la lògica política, atès que no es poden considerar catalans de l'exterior aquells que viuen dins els límits de la nació catalana», segons fonts del departament.

A partir d'ara, aquests quatre casals es relacionaran amb la Generalitat de Catalunya amb la secretaria de Coordinació Interdepartamental, encarregada de les associacions culturals dels Països Catalans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris