algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El Consell també deixa les quadres del batle Vidal sense llicència municipal

La suspensió de l'interès general impedeix que les instal·lacions rebin el permís

71136

La suspensió de l'interès general de les quadres impedeix que puguin rebre llicència.

La suspensió de l'interès general que legalitzava la casa i les quadres del batle de ses Salines, Sebastià Vidal -PP-, deixa també sense efectes qualsevol llicència municipal atorgada per l'Ajuntament amb posterioritat. Així s'explicita en la resolució del conseller del Territori del Consell de Mallorca, Tomeu Vicens, publicada ahir al BOIB i per la qual se suspèn l'interès general concedit.

La resolució del conseller respon al recurs d'alçada interposat pel president del GOB, Macià Blàzquez, contra l'acord que atorgava a l'Agrupació Cavallista de ses Salines l'interès general per a una activitat de centre hípic en una finca d'aquest municipi. La decisió es pren després d'una inspecció en la qual es comprovà que la distribució de la casa, propietat del batle Vidal, es corresponia amb la d'un habitatge.

Per justificar la suspensió, s'invoca una infracció de l'article 26 de la Llei del sòl rústic, perquè no es compleixen els requisits per a l'obtenció de l'interès general; i de l'article 62 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques, perquè s'han omés en l'expedient informacions de transcendència per a la presa de la decisió.

A més, el Consell entén que «la materialització de l'acte administratiu podria causar perjudicis de reparació difícil si es dugués a terme la implantació de l'activitat i resultàs finalment estimat el recurs administratiu interposat». Amb aquest objectiu, la institució insular comunica de manera expressa a l'Ajuntament de ses Salines que la suspensió de l'interès general concedit suposa també la suspensió de les llicències municipals que aquest havia habilitat.

La suspensió de l'interès general, que ahir publicà el Consell en el BOIB, no es susceptible recurs i tampoc no predetermina el resultat del recurs administratiu interposat pel GOB.

Abans d'obrir un expedient per infracció urbanística contra el batle de ses Salines, que comportarà la demolició de la construcció il·legal i una sanció econòmica, el Consell ha demanat al Govern balear que ampliï la informació sobre l'Agrupació Cavallista, entitat que demanà la concessió de l'interès general.

L'objectiu és comprovar si l'Associació es creà de veritat l'any 1995, com asseguren els informes dels onze batles per avalar l'interès general, o si es constituí l'any 2001, quan fou inscrita en el registre d'associacions esportives de la Conselleria de Presidència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris