muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Més de 300 empresaris denuncien davant el fiscal general el «tot inclòs»

Diuen que és «un monopoli il·legal i usurpador» que els perjudica

Un total de 327 empresaris i comerciants de la petita i mitjana empresa del terme municipal de Capdepera han denunciat davant el fiscal general de l'Estat, i davant el Ministeri d'Administracions Públiques a Madrid, el sistema del «tot inclòs». Consideren que es tracta d'un «monopoli il·legal i usurpador» que els porta «a la ruïna total», «consentit i silenciat per les autoritats de la Comunitat Autònoma de les Balears».

La iniciativa de posar el tema en mans de la Justícia parteix d'un empresari de Cala Rajada, Salvador Escrivà, que decidí començar una recollida de firmes entre els empresaris de la localitat per trobar una solució a «aquest sistema, que ens ha arruïnat la temporada turística d'enguany i que perjudica els interessos econòmics, socials i laborals» d'aquells sectors comercials que depenen del turisme. Escrivà explicà que «ha de quedar molt clar que nosaltres, els de l'oferta complementària, no anam en contra dels hotelers, sinó dels majoristes de viatges, que són els qui han implantat el mètode del 'tot inclòs'».

Escrivà va fer efectives les denúncies el passat 23 d'agost a Madrid. També presentà una queixa, en la qual s'exposa la situació, davant del Defensor del Poble, de qui ha obtingut la resposta que s'han iniciat els tràmits per esbrinar els fets.

El que demanen els afectats al fiscal és que «aquesta situació sigui investigada en els àmbits jurídic i fiscal davant la Llei», i al Ministeri d'Administracions Públiques «una intervenció ràpida a l'empara de l'Article número 40 de la Constitució».

Ahir, Escrivà explicava que «no em correspon a mi iniciar aquesta defensa, sinó a les autoritats competents, però m'hi he vist obligat perquè no hem obtingut cap tipus de resposta per part seva. He trobat tot el suport de la gent i esperam que ens ofereixin una solució».

Així, l'empresari es referia al fet que el mes de febrer es dugué a terme un fòrum turístic a Capdepera, organitzat per les autoritats autonòmiques, en el qual es comprometien a estudiar les possibilitats de potenciar tota l'oferta complementària i apostaren per un turisme de qualitat. «De llavors ençà, no s'ha fet res en absolut. Això danya la imatge de Mallorca i va en detriment del turisme que ens visita, que és la font principal d'ingressos de les Illes», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris