algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Marratxí no farà canvis en el nom de la urbanització de Son Macià

La Sala vol evitar per tots els mitjans que es repeteixi el topònim

G.A.M. Manacor.
Marratxí no canviarà el nom a la urbanització de Son Macià, tot i les queixes del nucli de Son Macià, en el terme municipal de Manacor. El batle de la localitat, el popular José Ramón Bauzà, ha manifestat que l'Ajuntament no ha rebut cap carta en relació amb la petició de l'Associació de Veïns de Son Macià de Manacor, perquè no es doni el mateix nom de la seva localitat a una nova urbanització de Marratxí.

Bauzà hi lleva importància, però persisteix en la intenció de mantenir el nom: «S'ha de tractar d'un error, ja que no pensam posar el nom de Son Macià a cap urbanització, precisament perquè fa vint anys que està posat».

Són Macià, en efecte, consta com a pla parcial des de l'any 1985, amb projecte d'urbanització des de 1989 i amb recepció oficial de 1993. El nom prové de l'antiga finca de Son Macià Negre, ja documentada amb el mateix topònim en el segle XVI.

Des del Consistori marratxiner no tenen pensat cap canvi de denominació. «No hem tingut mai cap problema relacionat amb aquest nom, perquè al cap i a la fi corresponen a districtes postals diferents».

En opinió del batle, es tracta d'una urbanització consolidada i en situació legal, des del moment que es tracta de municipis diferents. L'únic problema -assegura- es produiria en el cas de duplicitat en un nom de municipi.

Per la seva banda, Magdalena Moreno, regidora d'Esquerra Unida, avala la idea que bull a Marratxí en el sentit que als macianers «se'ls han creuat els cables». «Com és possible que parlin d'una nova urbanització quan fa 15 anys que s'inicià l'actual? No poden estar-ne més desinformats», comentà.

El PP de Manacor, en canvi, vol evitar que un nou nucli de Marratxí s'anomeni també Son Macià. «De Són Macià només n'hi ha un, i és a Manacor». Així es manifestà no fa gaire el regidor Antoni Sureda. El delegat de l'Ajuntament al nucli urbà no vol ni sentir parlar de la possibilitat que existeixin a l'Illa dos indrets amb el mateix nom. De fet, ja s'ha posat en contacte amb el batle de Marratxí, José Ramón Bauzà, per evitar-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris