algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Els vermadors ja estan llestos per representar les Festes del Vermar

Els cinc joves foren escollits el passat dissabte per votació popular

Els vermadors i vermadores d'enguany, Maria Llompart, Joana Maria Hernández, Maria Dolors Moyà, David Jimeno i Carlos Fitor, ja estan preparats per començar les seves tasques de representació del poble de Binissalem en els diferents actes que completen les populars Festes del Vermar, que se celebren al poble de Binissalem a finals d'aquest mes de setembre.

Aquestes tres al·lotes i dos al·lots de setze anys i empadronats a Binissalem, requeriments per poder ser vermadors i vermadores, varen ser escollits per votació popular dissabte passat a la nit. «Ha estat l'any amb més participació, amb uns 175 votants», assegurà el batle de la localitat, Miquel Nadal. Aquests 175 joves d'entre 16 i 25 anys triaren d'entre 18 al·lotes i 8 al·lots que es presentaren als vermadors i vermadores 2005.

Maria Llompart, la vermadora major, que fou elegida amb 55 vots, explicà que «hem de presentar les festes davant els mitjans de comunicació i anar a Palma a convidar les autoritats perquè vénguin a les festes, entre d'altres actes». El dia més important per a ells és el dia de la Vermada, el 25 d'agost, ja que són els protagonistes de la jornada. Els joves vermadors s'encarregaran de trepitjar el raïm i les vermadores faran l'oferta a la Mare de Déu de Rubines.

Antigament, la Comissió de Festes era l'encarregada d'escollir les joves que serien la cara de les tradicionals celebracions, encara que des de fa poc més de d'una dècada són els mateixos joves del poble que trien els seus representants de les Festes del Vermar, que a poc a poc han anat desplaçant les patronals festes de Sant Jaume.

A més a més, ara fa tres anys que la Sala traslladà la votació popular des de can Arabí als afores de la localitat, fins a la cèntrica plaça Major. El desplaçament de l'acte va propiciar que la participació dels veïns de Binissalem fos molt més multitudinària que durant els anys anteriors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris