algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Assassinat a cops i punyalades un home de 54 anys a una finca d'Artà

Pere Bonnín Fuster va ser trobat amb el cap destrossat a la cuina de ca seva

101554

La filla de Pere Bonnín Fuster acudí a la finca i es féu càrrec del ca.

J.J./J.M.S. Palma.
A la una i quart de la matinada un jove marroquí, veí d'Artà, travessà caminant els 200 metres que separen l'entrada de la finca de s'Hort de sa Corbaia de la caseta de camp de Pere Bonnín Fuster. En arribar al minúscul habitatge notà una cosa estranya i quan va obrir la porta de la cuina quedà horroritzat: el seu amic jeia mort recolzat contra la paret, amb el cap rebentat i el cos cobert de sang. L'assassí s'havia acarnissat amb la víctima.

La caseta està ubicada als afores del municipi d'Artà, davant del cementiri. Pere Bonnín, de 54 anys, la va adquirir fa tres anys quan es separà de Margalida, la seva esposa. Li quedaven dos mesos per pagar-la. El cuiner, que també havia estat carnisser i forner, travessava penúries econòmiques i no tenia ni electricitat. El seu jove amic magrebí, després de refer-se de l'impacte, va córrer commocionat fins a Son Frare, la finca veïna, per alertar del que havia succeït. «Han matat en Pere, està rebentat!», cridà.

La Policia Local i la Guàrdia Civil foren informats del crim i la caseta va quedar precintada. Els investigadors utilitzaren potents equips d'il·luminació i el forense Javier Alarcón va examinar el cadàver. El capità De l'Amor, cap de la Policia Judicial, es féu càrrec de les indagacions i ahir dematí, amb la primera llum del dia, els especialistes varen tornar a la casa.

El cos de Pedro Bonnín presentava punyalades a l'esquena i al coll, i havia estat colpejat repetides vegades al cap amb un objecte contundent. Vestia uns calçons curts i xancles. El seu cotxe, un Ford Fiesta de color negre, havia desaparegut i un helicòpter el cercà durant tot el matí per les finques veïnes, sense aconseguir de moment cap resultat.

La Policia Judicial ja té un sospitós, però de moment no ha estat localitzat. Es tracta d'un home homosexual amb el qual havia estat vist el difunt en diferents ocasions. El mòbil, doncs, podria ser una revenja per un assumpte sentimental.

El batle d'Artà, Rafel Gili, digué ahir que el finat vivia «tot sol», en condicios «molt precàries» i d'«insalubritat», separat de la seva dona i dels seus quatre fills.

La jutgessa de guàrdia de Manacor ordenà l'aixecament del cadàver cap a les 4.00 hores d'ahir.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Manacor assenyalà, a més, que els resultats de l'autòpsia podrien oferir alguns indicis sobre la mort a finals de setmana.

Antics veïns de la víctima el descrigueren com una «molt bona persona» que, emperò, tenia greus problemes financers que en motivaren el desnonament i el de la seva família de la casa on vivia al carrer sa Sorteta d'Artà fa uns quatre anys.

Aquests problemes també haurien motivat el tancament d'un forn que Bonnín regentava a Sant Llorenç des Cardassar. Abans, la víctima havia exercit els oficis de carnisser i matancer, per la seva experiència amb el bestiar, ja que provenia d'una família dedicada a la venda d'animals de granja.

Alguns testimonis també assenyalaren que en els darrers mesos Bonnín havia treballat de cuiner en un hotel costaner de la península de Llevant i definiren la relació que mantenia amb la seva dona, de 51 anys, com a «estranya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris