algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pere Bonnín intentà defensar-se de l'agressor, que s'hi acarnissà

Agents de la Guàrdia Civil efectuen una intensa recerca d'un sospitós

J.J./J.M.S. Palma.
Pere Bonnín va lluitar desesperadament per la seva vida abans que l'agressor li destrossàs el crani a cops. El seu cos presentava prop d'una desena de ferides incises, a l'esquena, al coll i també a l'estómac, encara que tot sembla indicar que la causa de la mort fou el traumatisme que patí al cap.

Avui al matí està previst que se li practiqui l'autòpsia a Manacor. Quan fou trobat, el cadàver duia unes deu hores mort, fet que implica que l'assassí va haver de cometre el crim cap a les 15.00 hores de dilluns. La hipòtesi principal és que Pere no fou sorprès per l'atacant, sinó que ja era dins quan començà la baralla. La cuina i la sala, de reduïdes dimensions, estaven regirades i hi havia sag al trespol i a les parets.

El robatori està pràcticament descartat perquè la víctima no tenia diners a casa. «De vegades deixava a deure el cafè perquè no tenia ni un euro», explicà ahir l'encarregada d'un cafè. Un altre veí va recordar que «en els darrers mesos hi havia dies que no tenia ni per benzina».

Era aficionat al joc i tenia una relació bastant peculiar amb la seva esposa, de qui se separà fa tres anys. La fortuna se li va esfumar de les mans i li embargaren la casa familiar del carrer sa Sorteta, a Artà. Per la seva casa passaven últimament amics joves, alguns d'ells magrebins (com el que ahir trobà el cos).

La investigació policíaca està ben encaminada i és probable que en les pròximes hores s'obtinguin resultats. La Guàrdia Civil ja té en el seu punt de mira un principal sospitós, que darrerament havia estat vist amb el cuiner assassinat. Fins i tot és probable que freqüentàs el seu domicili.

En descobrir-se que faltava el cotxe de Pere Bonnín es pensà en la possibilitat que la víctima l'hagués deixat en un taller poc abans del crim. Tanmateix, a mitjan matí d'ahir es rebutjà aquesta opció i va prendre força la hipòtesi que fou l'autor de l'assassinat qui s'endugué el Ford Fiesta de color negre, amb bastants anys d'antiguitat. De fet, durant hores un helicòpter sobrevolà les finques limítrofes amb el cementiri i els camins rurals a la recerca del turisme. La Benemèrita creu que al seu interior pot trobar proves de pes, com restes de taques de sang o l'arma homicida.

Pere podria haver estat colpejat amb un pal, una pedra o un martell, segons indicaren fonts judicials. La investigació, en qualsevol cas, se centra en el cercle masculí amb el qual tenia relacions el cuiner d'Artà. Els agents indagaren ahir en ambients homosexuals i de «xaperos», i varen prendre declaració a alguns joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris