algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Justícia ofereix un nou jutjat de violència domèstica en lloc d'un altre d'instrucció

Estaria creat abans de cap d'any i alleujaria la sobrecàrrega de l'inaugurat el juliol passat

69364

Enguany, les Balears ja acumulen tres morts de dones per violència domèstica. La societat reclama solucions.


La Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, presidida per Joaquín Vaquero, ha plantejat l'obertura a Palma d'una segona sala per a casos de violència domèstica, en lloc de crear la número 12 d'Instrucció, com s'havia previst. Ahir, Vaquero confirmà a Diari de Balears aquesta proposta, pensada per resoldre la sobrecàrrega que té l'actual Jutjat de Violència contra la Dona, i per atendre l'allau de denúncies que el col·lectiu presenta any rere any.

En concret, i segons especificà el responsable, la intenció inicial de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia era «crear el Jutjat d'Instrucció número 12 a Palma abans del 31 de desembre d'enguany». Tanmateix, considerà si «per ventura no és més necessari instituir el segon Jutjat de Violència contra la Dona, i no el dotzè d'Instrucció».

En qualsevol cas, és una proposta que Vaquero exposarà personalment en les pròximes setmanes al president del Tribunal Superior de Justícia -TSJB-, Antoni Terrassa; al jutge degà, Pere Barceló; i a la Junta de Jutges.

L'obertura d'aquesta segona sala havia estat reclamada per Isabel Llinàs, presidenta de l'Institut Balear de la Dona, que depèn de la Conselleria de Presidència del Govern; per Pere Barceló i per les federacions de Justícia i Administració Pública de CCOO. A més, i abans de l'obertura de la sala especialitzada en maltractaments, Terrassa ja vaticinava que, d'acord amb el volum de feina d'anys anteriors, és necessari ampliar-ne la plantilla o se n'estableixi un de nou.

No obstant això, segons fonts del TSJB consultades ahir, el món judicial balear esperava que enguany es crearia el Jutjat d'Instrucció Número 12 i que, davant la sobrecàrrega del de Violència contra la Dona, se n'instituís també un altre d'aquestes característiques.

D'altra banda, en els plans de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, també s'hi preveuen noves sales d'Instrucció arreu de les Illes, sobretot per alleugerir la situació d'Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris