nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

El Katrina colpeja Nova Orleans

L'huracà causa estralls amb vents de 216 quilòmetres hora, s'estén per Louisiana i fa pujar el preu del petroli

58628

Nova Orleans patí ahir els efectes de l'huracà.

A.P.

L'huracà Katrina irrompé ahir a Louisina, on causà estralls a Nova Orleans i hi deixà tres morts, encara que perdé bona part de la seva intensitat quan es dirigia cap als estats veïns de Mississippi i Alabama. Els experts, però, vaticinen que el pitjor encara no ha arribat.

La històrica ciutat de Nova Orleans, que durant molt de temps ha estat considerada en perill d'extinció si un gran huracà l'assolia directament, patí grans danys pels vents de 216 quilòmetres per hora, després que la tempesta arribàs a terra procedent del golf de Mèxic. A l'estadi cobert Superdome, en el qual s'han refugiat unes 10.000 persones, parts del sostre quedaren devastades. A més, s'ha interromput el subministrament elèctric.

Uns altres dos dels deu refugis habilitats per la ciutat s'hagueren de tancar per inundacions. A més, les autoritats informaren que prop de 150 persones estaven varades en el terrat d'una parròquia al sud-est de la ciutat. «Estam rebent informes que més de 20 edificis han col·lapsat en diferents punts de la ciutat», digué el batle de Nova Orleans, Ray Nagin. «Aquesta ciutat està sota setge per Katrina», apuntà.

Les autoritats continuen llançant missatges d'alerta i demanen que no s'abaixi la guàrdia perquè asseguren que Katrina, que en 24 hores ha baixat de la categoria 5 a la 2, encara té capacitat potencial per deixar centenars de milers de damnificats i desenes de milers de milions de dòlars de danys al seu camí cap al nord.

De moment, està esquivant un impacte directe perquè l'huracà ha desviat la seva trajectòria cap a l'est i començà a sentir-se a l'estat veí de Mississippi i, en menor mesura, a Alabama. Experts pronostiquen que centenars de cases podrien estar afectades o destruïdes i que un milió de persones podria quedar-se sense casa si continua amb aquesta força.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris