muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Només un 2% de turistes espanyols triaren les Illes de febrer a maig

Tan sols les comunitats de Navarra i la Rioja van per darrere

Només un 2,1 per cent dels residents a Espanya triaren Balears com a destinació turística en els viatges realitzats entre febrer i maig. Així es desprèn de l'Enquesta de Moviments Turístics publicada ahir pel Ministeri.

Les Illes són la tercera comunitat amb un menor nombre de turistes espanyols, per davant tan sols de Navarra i la Rioja, que tenen un 0,9 i un 1 per cent del total respectivament.

Les principals destinacions del turisme nacional quan viatja dins Espanya són el litoral Mediterrani, Andalusia en primer lloc, Catalunya i el País Valencià, i Castella-Lleó.

Les xifres fins al maig mantenen la mateixa línia que les enregistrades en el 2004, quan Balears tancà l'any amb una quota inferior al 3 per cent del turisme nacional. De moment, no sembla que reflecteixin la pujada del 10 per cent que preveia, a principi de temporada, la Conselleria de Turisme, ni l'augment d'entre el 3 i el 7 per cent que pronosticaven els touroperadors. És probable que aquests increments es donin en els mesos de juny, juliol, agost i fins i tot setembre, fet que confirmaria el caràcter estacional d'aquest tipus de turistes, que solen viatjar en temporada alta. L'enquesta mostra també que els residents a Balears estan entre els que menys viatgen de tot l'Estat. Malgrat que això va condicionar la població, la proporció de persones que viatgen a les Illes cap a la resta de comunitats és també molt baixa, de l'1,9 per cent.

L'informe destaca que la principal motivació dels viatges són per oci o vacances i en segon lloc per visites a familiars o amics. Per altra banda, els desplaçaments a l'estranger, que a nivell nacional suposen un 5,1 per cent del total de viatges, són en la seva majoria a destinaciones europees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris