muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Matas encara no ha decidit si anirà a la nova Conferència de Presidents

El PSM vol que abans es trobi amb l'oposició, com acordà el Parlament

J.T./R.G.Palma.
El president del Govern, Jaume Matas, encara no ha decidit si acudirà a la segona Conferència de Presidents autonòmics, convocada per l'Executiu central per al proper 10 de setembre. Tot i que el PP ha amenaçat de deixar plantat el president José Luis Rodríguez Zapatero si no hi ha una proposta seriosa per afrontar el finançament sanitari, l'Executiu balear no prendrà la decisió fins que hi hagi una convocatòria oficial.

Fonts del Govern criticaren ahir que s'haguessin assabentat per la premsa de la data de la propera reunió -anunciada divendres per la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega- i, en canvi, encara no hagin rebut una convocatòria oficial. Tampoc no ha agradat que es conegués per la premsa la proposta per millorar el finançament sanitari, que és l'assumpte clau de la reunió. Una proposta que el Govern balear ja ha considerat «insuficient».

Per la seva banda, el PSM va demanar ahir a Matas que convoqui els portaveus parlamentaris abans de la conferència. El portaveu nacionalista, Pere Sampol, recordà que el Parlament aprovà una resolució en la qual s'instava el president a establir mecanismes de consulta entre tots els portaveus parlamentaris abans de cada reunió de presidents per escoltar l'opinió de tots els grups.

Segons Sampol, el fet que l'assumpte central de la reunió sigui el finançament sanitari encara fa més necessària la compareixença del president balear. Amb tot, la proximitat de la conferència fa difícil que es pugui convocar una junta de portaveus i més tenint en compte que el Parlament autonòmic no es troba ara en període de sessions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris