algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El nombre d'alumnes estrangers es multiplica per nou d'ençà el 1996

El curs passat, la nostra Comunitat escolaritzà 17.193 menors forans


El procés d'arribada d'immigrants a les Balears ha significat que la incorporació d'alumnes estrangers hagi passat de 1.976 menors escolaritzats sense ciutadania espanyola que hi havia a finals del curs 1995/1996, als 17.193 de finals del curs passat. Això suposa un increment del 770% o, allò que és el mateix, que la xifra d'estudiants forans gairebé s'ha multiplicat per nou.

La informació fou facilitada ahir pel Centre de Recerca Econòmica -CRE- de la Universitat de les Illes Balears -UIB- i de Sa Nostra, i és part de l'Informe econòmic i social 2004, que presentarà l'entitat per setembre.

El CRE ha detectat que, durant el curs passat, un 11'6% dels alumnes de les Illes no tenia la ciutadania espanyola. Aquesta proporció d'estrangers a les aules és la més alta de tot l'Estat espanyol, just seguida de prop per la Comunitat de Madrid (on l'11% dels escolars no tenen la ciutadania espanyola) i supera de llarg la mitjana estatal, del 6'6%.

Tanmateix, el CRE ha notat una desacceleració en l'increment del nombre d'escolars en aquesta situació el curs passat, ja que «tan sols» havien augmentat un 10'3% respecte del curs 2003/2004, mentre que els creixements interanuals d'exercicis anteriors havien arribat a sobrepassar el 20%.

De la mateixa manera, el col·lectiu més nombrós entre aquest alumnat és el de l'Amèrica del Sud (que en representa el 45%), mentre que els europeus freguen el 30% i els africans superen el 17'4%.

Per acabar, el 81'6% dels escolars no espanyols s'escolaritza als centres públics i no als privats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris