algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El Govern estudia fer transitables els torrents, com proposa el PSM

Medi Ambient ha encarregat un treball per saber-ne el grau de viabilitat

El Govern estudia fer transitables els torrents de Palma, com proposa el grup municipal del PSM. La Conselleria de Medi Ambient vol conèixer la viabilitat de la iniciativa, recollida en un ampli reportatge publicat per Diari de Balears diumenge passat, que suposaria habilitar devers 30 quilòmetres dels torrents que solquen el municipi com a corredors urbans.

Fonts autoritzades del departament autonòmic que dirigeix Jaume Font confirmaren ahir a aquest diari l'inici d'un estudi per valorar la proposta dels nacionalistes de Cort. «Un equip tècnic de la Direcció General de Recursos Hídrics ha rebut ordre d'avaluar la viabilitat de fer transitables els torrents de la ciutat», comentà la mateixa font. Atès que la competència sobre torrents és exclusiva del Govern, qualsevol acció en aquest sentit dependria directament de la Conselleria de Medi Ambient.

Corredors ecològics
Bàsicament, el projecte del PSM preveu la transformació dels torrents en vies urbanes lliures de cotxes. És a dir, l'habilitació d'espais exclusius per a vianants, ciclistes o esportistes des de l'interior de la nostra ciutat cap a la mar.

El president del GOB, Macià Blázquez, valorà positivament la proposta dels nacionalistes i recordà que, a més del seu valor per a l'esponjament urbanístic, aquest tipus d'actuacions també presten un servei ecològic en la «connectivitat d'hàbitats». És sabut que algunes localitats de Catalunya fan servir aquesta mena d'actuacions com una eina eficaç per a la restauració ambiental i paisatgística de les ciutats, ja que «permeten unir espais naturals del municipi que el creixement urbanístic ha anat fragmentant i allunyant».

En aquest sentit, Blázquez assenyalà la importància que tendrà en un futur el parc de la Riera, alhora que lamentà l'oposició de l'equip de govern municipal a fer un «parc lineal» des de la plaça d'Espanya fins a Son Fuster a través de Jacint Verdaguer. El president del GOB destacà així mateix la importància que tenen els corredors urbans i ecològics per al control de les avingudes d'aigua a tots els torrents que solquen el municipi de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris