nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

L'expedient per infracció urbanística contra el batle comportarà demolició

Les obres de Sebastià Vidal, sense interès general, seran impossibles de legalitzar

L'expedient per infracció urbanística que tramitarà el Consell de Mallorca contra el batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), comportarà una ordre de demolició de la construcció il·legal -l'ampliació feta- i una multa que pot arribar a ser de la mateixa quantia que el valor de l'obra. Segons les fonts consultades, la polèmica actuació urbanística no podrà ser, en cap cas, legalitzada.

Amb els informes de quatre conselleries del Govern -Agricultura, Medi Ambient, Turisme i Presidència- i la signatura dels batles d'onze municipis del PP, l'Agrupació Cavallista de ses Salines va aconseguir que el Consell de Mallorca concedís, el 20 de maig passat, l'interès general per legalitzar un suposat centre hípic. Però després de comprovar que les instal·lacions eren, en realitat, la residència del batle i després de detectar irregularitats en els avals per legalitzar la situació, el departament del Territori del Consell va decidir suspendre l'interès general.

Ara, el Consell haurà de resoldre el recurs interposat per diversos partits i entitats contra la concessió de l'interès general -recurs que provocà la inspecció de la zona- i haurà de decidir si revoca definitivament aquest interès general.

Aquest fet provocarà l'obertura d'un expedient per infracció urbanística que, irremeiablement, implicarà una ordre de demolició, perquè la construcció feta no pot ser legalitzada. Segons les fonts consultades, la parcel·la té menys de 9.000 metres quadrats i, per tant, no supera la superfície mínima. Aquest fet portarà que, previsiblement, s'hagi de demolir tota la zona ampliada.

La tramitació de l'expedient, que es podria allargar un any, també acabarà amb una sanció per infracció urbanística que obligaria el batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), a pagar fins al cent per cent del valor de l'obra declarada il·legal.

La Llei de disciplina urbanística, a més, considera agreujant l'alteració dels supòsits de fet que legitimen l'actuació o la falsificació de documents -alguns dels batles del PP que avalaren Vidal han reconegut aquesta circumstància- o que l'interessat hagi aprofitat el fet de ser càrrec públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris