nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Nou rebuig a la violència de gènere

Polítics i associacions participaren en actes per la morta al Vivero

Els polítics de les Balears i diferents col·lectius i associacions convocaren ahir concentracions en les quals manifestaren la seva protesta per la mort de María Josefa Rodríguez a mans del seu company al Vivero.

A les dotze del migdia, representants de l'Executiu balear, del Consell de Mallorca i de la Delegació del Govern guardaren un minut de silenci davant el Consolat de la Mar. A la mateixa hora, també ho feren els polítics i els funcionaris de Cort.

D'altra banda, a les vuit de l'horabaixa s'inicià una concentració convocada pel Lobby de Dones, l'Associació de Creients i Feministes i el Grup d'Homes contra la Violència Masclista.

La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, parlà de l'educació com la «clau» per eradicar aquests delictes. A l'acte del Consolat, també hi eren presents els consellers Lluís Ramis d'Ayreflor, Critòfol Huguet i Rosa Puig, com també el delegat del Govern central, Ramon Socias.

Aquest darrer demanà la col·laboracio de les víctimes de maltractaments perquè s'hi produeixi la intervenció policíaca. Per la seva banda, Isabel Llinàs afirmà que «allò que hem de fer és persistir en la nostra feina i no perdre mai la serenitat». Davant la plaça de Cort, Cirer garantí el suport de les institucions a les víctimes de violència domèstica.

En la concentració de la plaça de Joan Carles, I el cantant del grup Antònia Font, Pau Debon, llegí un poema de Miquel Àngel Lladó centrat en els maltractaments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris