algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Personal de vigilància de Son Sant Joan denuncia manca de seguretat a les instal·lacions

Afirma que el control és insuficient a les zones de pistes i maletes

95760

La zona de tanques que voreja el perímetre de l'aeroport denota distracció i falta de manteniment.

M.À.C.

Personal civil i militar dels serveis de seguretat de Son Sant Joan posen de manifest l'increment de la inseguretat el darrer any, en concret arran de la desaparició del grup de seguretat intern de la Guàrdia Civil, circumstància que ha provocat una pèrdua de les proporcions de control, tant a l'edifici terminal com en pistes i a la zona perimetral de tot el recinte aeroportuari.

Aquesta zona perimetral, que està delimitada per una tanca de seguretat, és vigilada per un cotxe de la Guàrdia Civil amb dos membres de la Benemèrita entorn de vuit hores, «fet que propicia que el perímetre estigui insuficientment vigilat», assenyalen les mateixes fonts, que puntualitzen que aquesta tanca (veure instantània adjunta) no gaudeix del degut manteniment i que per les seves especials característiques «no garanteix que ningú no pugui accedir per allà, a més de la gran quantitat de forats pels quals es pot ficar qui vulgui, a més de l'existència de monticles que faciliten, per la seva alçària i proximitat a la tanca, que s'hi pugui botar».

Guàrdia Civil
La desaparició del grup de seguretat intern de la Guàrdia Civil ha provocat una caiguda del control, ja que es dedicaven exclusivament a denunciar infraccions internes que hi havia a l'aeroport per reparar-les i fer que es complissin totes la normes.

En els cinc anys d'existència d'aquest equip es va aconseguir que la seguretat a l'aeroport de Palma fos una de la millors de l'Estat espanyol. De fet, la seva eficàcia es va prendre com a exemple en altres aeroports integrats en la xarxa d'Aena, com el de Barajas.

La seva desaparició va provocar «estranyesa», comenten aquestes mateixes fonts.

També es denuncia que en l'accés dels vehicles a l'interior de les pistes no es controla el que duen i hi ha a més a més la circumstància que la zona d'arribades i la de sortides estan connectades, la qual que la normativa internacional especifica que no s'ha de permetre a fi d'evitar problemes de seguretat.

En opinió d'aquests col·lectius de seguretat, per millorar la vigilància a l'aeroport es necessitaria augmentar amb 50 o 60 el nombre de guàrdies civils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris