bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Mor el pilot d'una avioneta en les tasques d'extinció d'un foc a Escorca

L'aparell d'Enrique Carré Isas, de 61 anys, s'estavellà contra una muntanya

70280

Les restes de l'avioneta quedaren escampades per la zona.

PERE BOTA.

M.N./E.L.V. Palma.
L'extinció d'un petit incendi forestal declarat a Escorca es convertí ahir en una tragèdia aèria, la primera d'aquestes característiques a Mallorca. Enrique Carré Isas, de 61 anys i pilot molt experimentat, morí ahir en estavellar-se l'avioneta Air Tractor que pilotava contra el pendent d'una muntanya, sense que de moment es coneguin les causes del sinistre.

Segons els primers informes, les condicions meteorològiques eren bones i la zona, segons va recalcar ahir el mateix conseller de Medi Ambient, Jaume Font, «no és especialment complicada per actuar».

La seqüència dels fets comença a les 09.50 hores, quan Bombers de Mallorca reberen una cridada del 112 alertant que s'inicià un petit incendi forestal a la zona de Font des Noguer, situat entre els embassaments de Cúber i es gorg Blau. Ràpidament es mobilitzà el parc de Sóller i, com sol ser habitual en aquests casos, l'Ibanat inicià el desplegament de mitjans aeris, enviant a la zona un helicòpter i una petita avioneta Air Tractor, amb base a Son Bonet.

L'avioneta va sobrevolar la zona i efectuà una primera descàrrega d'aigua sobre el foc, que en aquells moments ja estava controlat i cremava al voltant de mitja hectàrea de bosc i bardissa.

L'avioneta tornà a la base per omplir novament el dipòsit i va reiniciar el viatge cap el focus. L'aeroplà es posà a la vall de Cúber amb normalitat, però quan estava a punt de sobrevolar la zona cremada i llançar la segona descàrrega, el pilot no va poder remuntar el pendent i s'estavellà contra el bosc.

L'accident fou presenciat pels tripulants de l'helicòpter, que en aquells moments es trobaven per sobre de l'aeroplà. L'avioneta va quedar totalment cremada i el seu únic ocupant morí a l'acte.

Enrique Carré era un pilot amb més de 18.000 hores de vol i àmplia experiència, tant a l'exèrcit com a la companyia Iberia. Treballava per a l'empresa Martínez Ridao, una companyia amb seu a Sevilla i que està subcontractada per la Conselleria de Medi Ambient per cobrir l'extinció d'incendis.

La seva mort ha suposat un dur cop per al personal d'Ibanat per partida doble, ja que el seu fill també treballa com a tècnic de l'Institut Balear de la Natura.

El sinistre provocà importants retencions de trànsit a la carretera entre Sóller i Lluc, on es desplaçaren nombrosos efectius del Grup de Rescat de Inca, com també la Policia Local d'Escorca. La Guàrdia Civil envià al lloc personal especialitzat del Greim (Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya), a més d'un helicòpter.

Investigació
S'espera que aquest matí arribin a Mallorca, procedents de Madrid, diversos inspectors de la Comissió d'Investigació d'Accidents, que iniciarà una exhaustiva investigació per aclarir les causes del sinistre. Encara que a Balears s'havien produït alguns accidents, es tracta del primer esdeveniment en el qual mor un tècnic en extinció d'incendis.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, es desplaçà al gorg Blau per explicar les primeres dades del succeït.

El conseller assenyalà que de moment es desconeixen les causes del xoc, i va elogiar la figura del mort, que posseïa una àmplia experiència en extinció d'incendis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris