algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Almenys 63 ferits, dos molt greus, en el quart «encierro» a Madrid

El més greu és un jove de 18 anys, que pateix traumatisme facial

El quart encierro de les festes de San Sebastián de los Reyes, en el qual participaren mes de 7.000 persones, resultà ahir amb almenys 63 ferits, dos d'ells molt greus, en formar-se un «tap» a l'entrada de la plaça on s'amuntegaren corredors i bous durant més de minut i mig.

Davant la gravetat del fet, Protecció Civil ha posat un telèfon d'informació per als familiars dels ferits perquè puguin saber on i com es troben.

El ferit més greu és un home de 18 anys -que anava sense documenació- que pateix un traumatisme facial molt greu i una ferida incisiva per banya de bou que li afecta la cara. També està molt greu un jove de 16 anys que fou traslladat pel serveis d'urgència a l'hospital Ramón y Cajal amb múltiples fractures craneals i contusió toràcica, que hagué de ser intubat per a la seva estabilització abans de ser conduït al centre sanitari.

A més, hi ha dos ferits menys lleus que foren traslladats per Protecció Civil, un al Ramón y Cajal amb una ferida incisa al muscle, i un altre a l'hospital de La Princesa, amb una ferida per banya de bou a un peu.

59 persones més foren ateses per cops, contusions i ferides pel Samur i Protecció Civil a l'hospital de campanya instal·lat devora la plaça de bous de San Sebastián de los Reyes, i es realitzaren un total de 17 trasllats hospitalaris, segons fonts d'Emergències de l'112.

L'accidentat encierro d'ahir dematí fou net fins a l'arribada a la plaça, on es produí un «tap» de corredors en caure dos d'elles i ensopegar aquests amb la resta de participants, situació que durà minut i mig.

Organització
L'organització lamentà el succeït, atesa la «magnífica tasca que es realitza per evitar aquestes situacions, però quan hi ha caigudes es produeixen aquestes lamentables situacions», assenyalaren les citades fonts. Quan es detectà el tap, s'avisà els corredors en l'anomenat «portaló dels covards», el punt més estret del recorregut, perquè no entrassin a la plaça.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris