algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Mancor, Búger i Estellencs, els tres darrers pobles sense Policia Local

Usen els serveis de la Guàrdia Civil o dels agents dels pobles veïns

M.M. / M.N.Comarca.
Després de la incorporació de molts de policies locals als diferents ajuntaments, només són tres els pobles de tot Mallorca que han quedat sense. Es tracta d'Estellencs, Mancor de la Vall i Búger.

Tant a Mancor de la Vall com a Búger, hi supleixen la mancança d'aquest Cos demanant la presència dels agents d'altres municipis pròxims. En el cas de Búger, cada dissabte, el dia de mercat local, «la Policia Local de sa Pobla fa acte de presència per ajudar a regular el trànsit i entregar diferents documents», explicà el batle de la localitat, Pere Perelló.

A més, Perelló comentà que «de vegades també avisam la Guàrdia Civil perquè ens ajudi a regular l'ordenança que prohibeix aparcar als guals permanents».

Quant a la situació de Mancor, el batle, Bernardí Coll, explicà que «solem telefonar a la Guàrdia Civil d'Inca i en ocasions molt especials, com la Fira, demanam als pobles veïns que ens enviïn un policia local». D'altre banda, el primer edil afirmà que al municipi no hi ha ningú que s'encarregui del manteniment del poble.

Per la seva banda, Miquel Ribes era qui s'ocupava del bon funcionament de Lloret abans que hi arribàs la figura del policia local, fa pocs mesos.

Aquest home, de 59 anys, començà l'any 1979 les tasques de manteniment i vigilància del poble. «Arreglar l'enllumenat públic o alguna porta i recollir el fems eren algunes de les feines que tenia assignades», explicà. A continuació, destacà que «llavors també es produïen molts de robatoris al poble i, per iniciativa pròpia, vaig començar a realitzar sortides nocturnes que al cap de poc temps vaig haver de deixar, per l'escassa ajuda de l'Ajuntament».

Entre moltes d'altres anècdotes, Ribes contà que multà el bisbe Teodor Úbeda en una de les visites que efectuà a Lloret i que adobà el rellotge del campanar, que feia dos anys que no funcionava. «En vaig desmuntar totes les peces i el vaig tornar a muntar: ja no ha tornat a fallar», assegurà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris