algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La zona del carrer Sant Jordi del Port esdevindrà un espai d'oci

El projecte, inclòs dins el Pla d'excel·lència, costa un milió d'euros

La zona ubicada entre els carrers Sant Jordi i Sant Lluís de Porto Cristo serà objecte d'una reordenació dels espais amb la finalitat de convertir-la en un espai públic d'oci. Aquest projecte està inclòs en el Pla d'excel·lència turística de la zona costanera de Manacor i costarà entorn d'un milió d'euros.

El gerent del Pla d'excel·lència turística, Xavier Liy, explicà que l'objectiu és fer una gran plaça d'espai públic per a la reactivació econòmica i social d'aquesta zona, que es convertirà «en el centre neuràlgic» de Porto Cristo, ja que es tracta del projecte «més important» del Pla de excel·lència.

Una de les finalitats és reactivar econòmicament la zona costanera, així la plaça serà enrajolada amb llambordes i es potenciarà l'ús de via pública per terrasses dels restaurants i les múltiples possibilitats que oferirà aquest espai una vegada reordenat.

Així mateix està previst millorar la il·luminació, perquè actualment «provoca que quan es fa de nit, tota la façana marítima quedi a les fosques i, per tant, no té molta activitat». «Es tracta d'una reactivació econòmica de tota la primera línia potenciant l'animació a la via pública», assenyalà Liy.

Amb aquesta millora s'eliminarà tota una sèrie d'aparcaments utilitzats ara pels turistes, autocars i taxistes. Per aquest motiu s'habilitaran altres zones pròximes per a l'estacionament d'aquests vehicles. Així mateix, i en aquest sentit, el delegat de Turisme, Bernat Amer (AIPC), explicà que el pla general d'ordenació urbana inclourà la requalificació de dues zones en sòl rústic per destinar-les a aparcaments.

Xavier Liy apuntà que l'objectiu final d'aquest projecte i del pla d'excel·lència en general és que els turistes i els visitants que actualment estan a una mitjana de 30 minuts de Porto Cristo tinguin els al·licients suficients per quedar-s'hi entre quatre i vuit hores. El projecte serà executat entre els anys 2006 i 2007.

Cal recordar que a finals de l'any passat es va signar el Pla d'excel·lència entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, la Conselleria de Turisme, l'Ajuntament de Manacor i l'Associació de comerciants i industrials de la localitat costanera .

Ara comencen a sortir els projectes d'aquest Pla que, segons defensaren els implicats, el que que persegueix és que Porto Cristo sigui un nucli costaner de visita turística, paisatgística i cultural obligada. El projecte disposa d'un pressupost de més de tres milions d'euros.

La conversió del carrer Sant Jordi és una de les iniciatives més importants tant pel cost econòmic com pel canvi de fesomia que suposarà per Porto Cristo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris