nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Uns 300 taxistes es neguen a anar al passeig marítim les nits del cap de setmana

Troben que no els surt a compte «guanyar 10 o 12 euros per hora» per culpa dels embussos

Gabriel Moragues, president de l'Associació d'Autònoms del Taxi de Mallorca, integrada a Pimem, calcula que «uns 300 professionals del sector a Palma es neguen a prestar servei al passeig marítim durant les nits dels caps de setmana». Segons Moragues, «els embussos que es registren al passeig marítim, especialment des de mitjanit fins a les 3 de la matinada, fan que qualsevol servei en aquesta zona no assoleixi una mínima rendibilitat. En una hora amb prou feines s'arriba als 10 o 12 euros».

Solucions
El president de l'associació de taxistes assenyala que hem proposat a l'Ajuntament unes solucions: tancar el passeig marítim al trànsit des de mitjanit fins la 3 de la matinada, només en sentit Portopí; crear un carril per a bus i taxi, i prendre les mesures necessàries perquè sigui respectat; o crear parades úniques davant l'hotel Bellver i les discoteques Tito's i Pachá».

Moragues denuncia que «la zona habilitada per Cort per a aparcament als carrils esquerres de la calçada no fa més que contribuir als embussos. A més, els possibles clients intenten aturar un taxi en qualsevol lloc. La gent travessa el carrer en qualsevol punt i quan algú surt o entra d'un vehicle estacionat als carrils de l'esquerra, es creen situacions de perill en obrir les portes. Entre una cosa i l'altra, la situació és caòtica i molts taxistes s'estimen més no treballar». Fins i tot així, Gabriel Moragues calcula que entre 400 i 500 taxistes circulen pel passeig marítim les nits dels caps de setmana, «però és una oferta insuficient, perquè uns altres 300 es neguen a acudir-hi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris