algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El principal motiu de queixa dels usuaris de la sanitat pública són les llistes d'espera

L'Ib-Salut rebé l'any passat 3.605 reclamacions

El Servei Públic de Salut de les Illes Balears registrà i tramità 3.605 reclamacions l'any passat. Els motiu principal de queixa són les llistes d'espera.

Segons les dades que es recullen en la Memòria de l'Ib-Salut del 2004, les reclamacions han augmentat de manera considerable en els serveis d'Atenció Primària, amb 1.716, cosa que representa un increment del 25'5 per cent respecte de l'any 2003.

D'altra banda, el serveis d'atenció de l'usuari de l'Ib-Salut tramitaren 1.889 reclamacions en l'àmbit d'atenció especialitzada, cosa que significa un descens del 10%.

Respecte d'aquests seveis, les protestes per les llistes d'espera representen el primer motiu de disconformitat entre els usuaris, mentre que l'assignació o el canvi de metge encara són els motius bàsics de queixa a l'Atenció Primària, ja que els ciutadans s'estimen més poder triar el professional que serà el seu metge de referència.

Quant als serveis centrals, les reclamacions escrites que es reberen foren 249, encara que des de l'Ib-Salut posaren en marxa un nou servei a través del qual es disposa d'informació i dades més completes.

En aquest període de sis mesos, s'ha atès un total de 583 persones, 170 de les quals 170 volien obtenir informació, sobretot per conèixer els seus drets com a ususris del servei, mentre que 202 persones persones necessiten qualque classe de tràmit relacionat amb el canvi d'especialista o d'accés a alguna prestació. De la mateixa manera, un elevat percentatge de les 211 queixes verbals rebudes fa referència a les llistes d'espera i als sistemes de citació.

Quant als centres hospitalaris de l'Ib-Salut, l'Hospital Universitari de Son Dureta fou el que registrà un major nombre de reclamacions l'any passat, amb 804; seguit de l'hospital de Son Llàtzer, amb 633; i per l'hospital de Can Misses d'Eivissa, amb un total de 256 reclamacions.

Els centres que en reberen menys l'any passat foren l'hospital Verge del Toro de Menorca, amb 93; seguit de l'Hospital de Manacor, amb un total de 105 reclamacions dels usuaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris