muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Consell prepara un expedient contra el batle per infracció urbanística greu

La institució insular suspèn l'interès general de les quadres i la casa del popular Sebastià Vidal

95696

Deixant de banda l'escàndol, el batle saliner se sumà a l'espectacle eqüestre. Vidal participà a la Festa del Cavall pels carrers del poble. La polèmica pot esperar.

C.V.

T.B. Palma
Un expedient per infracció urbanística greu amenaça el batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), una vegada que el Consell de Mallorca ha pres la decisió de suspendre l'interès general que li havia concedit aquest mateix any per a la instal·lació de les quadres d'un centre hípic de l'Agrupació Cavallista.

Després de la suspensió de l'interès general d'aquest projecte (que venia avalat per 11 regidors conservadors d'altres municipis), acordada dimarts passat, vindrà un dur expedient per infracció urbanística que pot suposar una sanció econòmica important per al batle o l'ordre de demolició del que s'ha construït -a més de les quadres, una casa del propi batle, tot això en un espai de menys de 9.000 metres quadrats. Les fonts consultades indicaren que «no és legalitzable» l'ampliació de la casa del batle, aprofitant la concessió de l'interès general.

Després de ser inspeccionada la zona, arran d'un recurs pendent de resoldre, el Departament d'Ordenació del Territori del Consell descobrí que les obres no s'ajustaven a l'interès general. Aquest assumpte, pel que ha pogut saber aquest diari, va més enllà d'una disputa per una qüestió urbanística i UM (el partit que governa el Consell) la utilitzarà políticament. El fet que 11 batles populars 'donassin la cara' per Vidal i que diverses conselleries optassin per informes favorables, preocupa serioment a Unió Mallorquina que, en un moment delicat de les seves relacions amb el PP, veu cada vegada més gests de «deslleialtat» per part del Partit Popular.

Aquest assumpte també està causant una gran tensió interna en el mateix PP i alguns d'aquests regidors declararen que s'havien equivocat en donar suport a un projecte que no compleix la normativa.

El Consell de Mallorca no vol donar, de moment, cap detall de la seva estratègia i el mateix ocorre amb Unió Mallorquina, que ni confirma ni desmenteix que pensi explotar políticament aquest assumpte en el seu duel amb el PP després del que passà a Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris