algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

UIA denuncia «greus» irregularitats en les llicències d'obres de la Sala

Diuen que l'arquitecta informa a «cegues», sense visitar els edificis

El principal grup a l'oposició de l'Ajuntament d'Artà, Unió Independent d'Artà, (UIA), ha denunciat «greus irregularitats» en les llicències d'obres atorgades per l'Ajuntament de la localitat i demana al batle, Rafel Gili (UM), que depuri responsabilitats davant la «gravetat» dels fets.

D'aquesta manera, des dels Independents adverteixen que «una vegada consultats una sèrie d'expedients al departament d'Urbanisme, hem detectat que en almenys quatre casos l'arquitecte municipal ha informat d'una obra abans de comptar amb el pertinent informe fotogràfic de l'edifici sobre el qual informava».

La portaveu d'UIA, Margalida Tous, explicà que «en repassar la junta de govern del 18 d'abril del 2005, els edils d'Unió Independent d'Artà hem detectat irregularitats que qualifiquem de molt greus».

Així, la seva denúncia fa referència al fet que «l'arquitecta ha informat sense l'informe fotogràfic realitzat pel zelador municipal. O sigui, la tècnica ha informat, segons demostren aquests documents, a cegues, sense realitzar cap visita ni veure l'estat de l'edifici sobre el qual informava».

A tot això, els Independents conclouen que «aquesta forma d'atorgar llicències contradiu tota la normativa inclosa en les normes subsidiàries d'Artà, de la Llei del sòl i de la Llei 10/1990 de disciplina urbanística». Tous afegeix que «els expedients amb data de 17, 22 i 23 de març foren qualificats favorablement per l'arquitecta municipal el dia 30 de març, segons es desprèn dels informes, mentre que les visites que realitzà el zelador d'obres duen data de 7, 8 i 11 d'abril».

Segons el portaveu dels Independents, «per aquestes greus irregularitats, s'entén que al gabinet d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Artà hi regna el caos més evident i també es demostra la nul·la capacitat del regidor d'Urbanisme Josep Silva».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris