lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'edifici més alt de la ciutat tindrà 4 plantes soterrades just al costat

La complexitat de l'excavació pot endarrerir el projecte i encarir-lo

Just devora l'edifici conegut com la Torre d'Inca, el més alt de la ciutat amb una altura de quinze pisos, s'hi desenvoluparà en el termini d'un any una excavació necessària per construir quatre plantes soterrades, que són part del projecte del nou mercat cobert municipal.

Formant la illeta dels carrers de Miquel Duran, la Pau, el Peix i de l'Estrella, la Torre d'Inca és un exemple de la verticalitat permesa per l'urbanisme dels anys seixanta i s'ubica ben devora la plaça que formava l'antic mercat cobert, coneguda també i per aquest motiu com la «plaça tapada».

L'habilitació d'aquestes quatre plantes soterrades -tres per a aparcaments i una altra per a un supermercat- representa el caire més complex del projecte. De fet, s'ha de pensar que dels setze mesos de termini per finalitzar l'actuació, dotze seran just per a aquesta construcció subterrània, segons explicà en la presentació de les obres el delegat de Dragados, l'empresa adjudicatària.

A causa de la gran profunditat de les excavacions que s'hauran de realitzar, els sondeigs geotècnics encara continuaven aquesta setmana al solar en qüestió, ocupat ara pels enderrocs de l'antic edifici en procés de demolició.

Per la seva banda, fonts properes a Dragados han explicat a aquest diari que les primeres inspeccions han mostrat que el terreny és molt més tou del que es pensaven. Per tot plegat, les perforacions per posar els fonaments encara podrien ser més complicades i més costoses, en definitiva, del que es preveia en principi.

En aquest sentit, un tècnic d'una constructora que es presentà al concurs per a la concessió de les obres també ha manifestat a aquest rotatiu que el preu final pel qual s'han adjudicat és molt inferior a un pressupost raonable, tenint en compte la complexitat tècnica de les excavacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris