algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

L'Escola d'Estiu per a Professors, trenta-quatre anys educant els professionals de l'ensenyança

La iniciativa començà l'any 1968, quan varen importar la idea dels cursos dels Estats Units

L'Escola d'Estiu per a Professors, que enguany té lloc a l'institut d'ensenyament secundari de Sineu, és una bona oportunitat de formació per als professors de Mallorca des de fa ja trenta-quatre anys.

Aquesta iniciativa començà l'any 1968, quan un grup de docents de Mallorca visità els Estats Units i descobrí que a Amèrica s'hi realitzaven tallers d'estiu a les universitats, per actualitzar els coneixements dels professionals. Llavors, tingueren la pensada de dur la idea a Espanya i prepararen una trobada de professors. Es tractava d'abordar-hi els temes pedagògics i d'organitzar cursos per a la gent que treballa als centres educatius. Aquestes primeres jornades tingueren lloc a Barcelona i, després, es traslladaren a Mallorca.

L'Escola d'Estiu l'organitza de manera íntegra un secretariat integrat enguany per un total de tretze professionals de la docència que s'encarreguen de preparar aquestes jornades d'una manera del tot independent de les administracions, ja que només disposen d'una subvenció de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear.

El membre més antic del secretariat, perquè ja fa vint anys hi pren part, Pere Segura, explicà ahir que en els inicis d'aquesta actitivitat, «hi havia molta censura de les administracions, que volien controlar la temàtica de les diferents convocatòries, però no ho aconseguiren». A més, contà que «en la tercera edició, en la qual jo era un alumne més, record que venien els representants dels partits polítics a fer les seves campanyes mentre duraven els cursos».

Ara, tot això ha quedat enrere i els professonals acudeixen a les jornades per rebre una formació permanent i per realitzar uns cursos en què els ponents són gent que treballa als centres i viu dia rere dia les necessitats dels joves estudiants.

Enguany, el tema central és «la cultura popular a l'escola». Pere Segura afirmà que «la cultura és la llengua que es parla, la manera de cuinar, de ballar... A través de tot aquest bagatge, el que volem aconseguir és integrar en la nostra societat els nouvinguts procedents d'altres països i, per tant, amb altres cultures».

En l'Escola d'Estiu 2005, que començà dimecres i durarà fins dimarts, hi participen devers 300 professors que acudeixen a Sineu per enriquir-se durant una setmana amb nous coneixements que els ajudaran a desenvolupar la seva feina durant el pròxim curs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris