bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els turistes es gastaren més de 1.500 milions d'euros el juliol a Balears

Suposa el lideratge a tot l'Estat amb un increment del 5% respecte del 2004

75936

Aquesta temporada, les xifres de turistes a les Balears s'incrementen gràcies sobretot a la recuperació del mercat alemany.

Els turistes que visitaren les Balears per juliol hi gastaren un total de 1.552 milions d'euros, segons les dades de l'informe Egatur, elaborat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. La despesa turística s'ha incrementat en totes les comunitats autònomes, llevat de les Canàries. Les Balears n'han estat capdavanteres, si bé l'augment del 5% respecte del mateix període de l'any passat se situa per sota de la mitjana estatal, que és del 8'9%.

D'altra banda, l'estudi ha registrat una despesa mitjana per persona de 980 euros, amb un increment del 2'2%, que per dia s'ha situat en 96 euros per persona. En aquest cas, la xifra ha experimentat un descens de l'1'9%.

Respecte dels set primers mesos de l'any, de gener a juliol, els increments minven. Així, l'acumulat de despesa turística a les Illes és de 4.665 milions d'euros, un 3'1% més que durant el mateix període de l'any anterior. Aquesta quantitat representa un 18% sobre el total de l'Estat. Mirant el concepte de despesa mitjana, només les Canàries i les Balears registren augments, amb un 1'3 i amb un 1% de manera respectiva. Tal índex deixa la quantitat per turista a les Illes en 881 euros, i la despesa mitjana diària en 92, cosa que representa un augment de l'1'2%.

Aquest dades inclouen des del transport fins al paquet turístic. I s'han d'analiltzar tenint en compte que ha pujat el nombre d'arribades de turistes, i que els seus hàbits de viatge han començat a canviar, com ho demostra la reducció de la seva estada mitjana; l'augment en la utilització de les companyies de baix cost; i la tendència a l'organització individual de l'estada, en detriment del paquet tradicional. A tot això, s'hi ha d'afegir un major pes de l'allotjament no reglat, habitatges gratuïts o llogats, fet pel qual els hotelers valoren amb reticències les xifres de despesa turística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris