algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

ZP convoca pel 10 de setembre la segona Conferència de Presidents

A la reunió se cercaran solucions al dèficit sanitari de les autonomies


La segona Conferència de President Autonòmics ja té data i lloc. Serà el pròxim dia 10 de setembre a la seu del Senat, segons va informar ahir la vicepresidenta primera del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Fernández de la Vega va assenyalar que en aquesta reunió es tractarà el finançament de la sanitat, tot i que encara no s'ha tancat l'ordre del dia. Precisament, una de les autonomies amb més dèficit sanitari és Balears.

La intenció de Zapatero és que la segona Conferència de Presidents serveixi per concretar un model de finançament que pugui reflectir-se en els Pressuposts Generals de l'Estat del 2006.

La proposta que l'Executiu central posarà damunt la taula consisteix en la possibilitat que el deute sanitari es sufragui a mitges entre Madrid i les CA en un termini de tres o quatre anys. Tot i que no s'ha concretat cap xifra, la quantitat que maneja el gabinet de ZP és de devers 3.000 milions d'euros.

L'acord sobre el model haurien de perfilar-lo, abans de la Conferència de Presidents, els consellers d'Economia i Hisenda de les Comunitats al costat dels ministres d'Economia i Administracions Públiques en un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que tindrà lloc aviat.

El format i durada d'aquesta segona reunió -la primera es va realitzar el 28 d'octubre del 2004- seran similars a l'anterior, tot i que diferents mandataris autonòmics del PP lamentaren en el seu dia que «tres hores no havien bastat per debatre gairebé res».

Per la seva banda, el Govern balear afronta aquesta reunió amb una barreja d'expectatives i reticències. En aquest sentit, el conseller d'Economia de l'Executiu illenc, Lluís Ramis d'Ayreflor, considera «insuficuent» la proposta que farà Madrid per controlar el dèficit sanitari (3.000 milions, dels quals 750 serien per l'any que ve). El Govern balear insisteix que en el sistema de finançament vigent s'estableix que aquest es revisaria a l'alça si el creixement poblacional superava uns paràmetres predefinits, situació que s'ha produït a Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris