nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Sols cent dels 400 policies apuntats faran la 'carrera a mida' de la UIB

Rodríguez preveu augmentar les places si es crea el cos autonòmic

Només cent dels 400 inscrits per cursar la nova titulació de graduat en Seguretat i Ciències Policíaques, que enguany inicia la Universitat de les Illes Balears (UIB), han estat admesos. El conseller d'Interior, José María Rodríguez, i el rector de la UIB, Avel·lí Blasco, ho reconegueren ahir i admeteren que quasi bé tots els interessats a fer aquests estudis sense reconeixement oficial són policies.

Rodríguez i Blasco signaren ahir el conveni de col·laboració entre l'Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP) i la UIB per poder desenvolupar aquesta «carrera virtual», de tres anys de durada i que bàsicament s'impartirà a través d'internet, permetent així als agents compatibilitzar la seva feina amb els estudis. A través d'aquest conveni, el Govern es compromet a aportar un màxim de 590.501 euros fins el 2010, quantitat que mai no s'arribarà a transferir perquè serà compensada per les matrícules, similars a les d'altres estudis.

L'objectiu del Govern és convertir aquesta titulació en el «principal instrument» de formació dels futurs quadres de comandaments de les policies locals o, en cas que ho permeti el nou redactat de l'Estatut, d'una futura Policia autonòmica. Si aquesta es creàs, advertí Rodríguez, es podria augmentar l'oferta de places que, almenys en la primera convocatòria, ha resultat insuficient.

El fet que la nova Llei de coordinació de policies locals exigeixi una diplomatura universitària per accedir a les escales superiors -a partir de subinspectors, com s'anomena ara els sergents- explicaria, per un costat, l'interès del Govern a posar en pràctica una carrera 'a mida' i, per l'altre, que quasi tots els interessats a cursar-la siguin policies locals.

Tot i que en un primer moment es van inscriure aspirants que no complien els requisits per accedir a una carrera universitària, el rector de la UIB, Avel·lí Blasco, explicà ahir que els requisits d'accés per cursar aquests estudis amb rang de diplomatura han estat els mateixos que en qualsevol altra carrera.

Blasco reconegué la singularitat de la nova titulació que, amb diferents perfils, s'ofereix a una dotzena d'universitats espanyoles, tot i que només la de la Universitat de Castelló s'orienta cap a la seguretat pública, com la de la UIB. Els alumnes aprendran, entre altres, assignatures de Dret, criminologia, tàctiques i tècniques policíaques o seguretat vial. El conseller Rodríguez augurà que en el futur també s'interessarà per aquests estudis gent que no sigui policia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris