algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'UCE es clausura amb la satisfacció d'haver superat els 800 alumnes

Més del 80 per cent dels assistents a l'UCE jove són mallorquins

La Universitat Catalana d'Estiu, que té lloc cada any a la localitat de Prada de Conflent, es clausurà ahir amb bones perspectives. En l'acte de cloenda, hi participaren Ernest Benach, president del Parlament català; Joandomènec Ros, president de l'UCE; el vicepresident del Conseil General du Pirinées Orientales, Marcel Mateu; el batle de Prada, Jean-François Denis; i el president de l'Institut d'Estudis Catalans -IEC-, Salvador Giner.

Joandomènec Ros, cap de l'equip rect or, mostrà la seva «satisfacció en tots i cada un dels àmbits» i remarcà el creixement, d'un 10% respecte del 2004, quant al nombre d'inscrits en els diferents cursos. D'un total de 1.802 persones, inclosos l'organització i els participants en els espectacles, la premsa i els assistents a jornades més concretes, 838 persones s'han inscrit en els cursos.

Ros destacà l'interès acadèmic i social com a raó de l'èxit de públic. Així mateix, es referí a la bona acollida de les activitats en les quals han pres part els representants de les institucions.

Val a dir que en l'apartat més juvenil de l'UCE, «una espècie de colònies juvenils -assenyalà Ros-», en les quals els inscrits han d'assistir de manera obligatòria a dues hores diàries de classe, la representació mallorquina ha estat aclaparadora en comparació amb la d'altres territoris dels Països Ctalans. Així, dels 64 joves d'entre 15 i 17 anys, 52 provenen de Mallorca.

El president de l'equip rector destacà la integració de la gent de Prada, «tot i que m'agradaria que particicipassin més en les activitats acadèmiques», i el creixement del segment d'edat en els participants que va de 18 a 29 anys, fins a un 28'19%. És «el grup d'edat que s'haurà d'encarar amb els problemes dels Països Catalans».

D'altra banda, Ros destacà que en el decurs d'aquesta 37a edició s'ha pogut aclarir el futur de pròximes convocatòries, ja que s'ha superat el sostre de 800 participants, xifra que feia anys que no s'aconseguia, i també un augment del professorat. Amb un pressupost que frega els 430.000 euros, l'UCE considera ara el futur immediat del centre transfrontarer d'acollida Pau Casals, que serà seu d'activitats per a alumnes de secundària i en el qual es podran estudiar i treballar temes d'interès variat, però sempre en l'àmbit dels Països Catalans.

En relació amb la Universitat Progressista Catalana d'Estiu, acabada d'inaugurar, Ros afirmà que «l'UCE i la UPEC són molt distintes. La Universitat Progressista Catalana d'Estiu es fa a Barcelona, durant cinc dies i amb una sola activitat alhora i, a més, la majoria dels ponents són membres de l'Administració del tripartit a Barcelona».

Aprofitant l'acte de clausura, el president del Parlament català, Ernest Benach, exigí al Govern central que «el seny que tantes vegades ens reclamen des de l'Estat, també se l'apliquin» i que, en conseqüència, «deixi fer feina» als partits en la reforma de l'Estatut i no hi posi «pressió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris