algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Més de 600 rates foren retirades del mar per la «gota freda»

En inundar-se el clavegueram, els rosegadors acabaren a l'aigua

Més de 600 rates mortes varen ser retirades de les aigües costaneres de Palma durant el passat cap de setmana, coincidint amb l'anomenada «gota freda». Les intenses pluges que va registrar la ciutat dissabte 20 d'agost inundaren una bona part de la xarxa de clavegueram, amb un resultat de multitud de rosegadors morts que acabaren al mar a través de desguassos i emissaris.

Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les dues barques de neteja de les aigües del litoral que varen treballar aquell cap de setmana a Palma recolliren, entre ambdues, 311 quilos de residus, dels quals 227 eren «orgànics», és a dir, restes animals.

Normalment, els residus retirats més habituals són els plàstics però, en aquells dos dies, els «orgànics» superaren àmpliament els plàstics, les fustes i altres materials. Les mateixes fonts admeteren que gairebé tots els «orgànics» d'aquell cap de setmana eren rates mortes. A partir d'aquestes dades, es pot deduir que les rates retirades foren més de 600, tenint en compte que el pes mitjà d'un rosegador de claveguera és d'uns 300 grams.

En la tasca de retirada de tots aquests animals també participaren efectius de l'empresa pública palmesana Emaya per evitar que les seves restes acabassin en platges del municipi. Malgrat aquest fenomen puntual, no existeix cap risc sanitari per a la població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris