nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PSM insta el Consell a garantir el dret de pas pel domini públic

En una moció demana que es modifiqui el Pla Territorial per actuar

El PSM presentarà una moció en el proper ple del Consell de Mallorca per demanar la modificació del Pla Territorial. L'objectiu és que puguin prendre mesures territorials efectives per tal de garantir que les zones de domini públic maritimoterrestre no siguin ocupades per construccions impròpies i, en tot cas, que es garanteixi el pas lliure i l'adequació de les construccions al paisatge.

El portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, també demanarà al Govern insular que estudiï tots els punts de la costa mallorquina on el dret de pas públic resulti conflictiu i que impulsi les mesures pertinents per remoure els obstacles al seu exercici, fins a acudir als tribunals de justícia.

El nacionalista considera que les administracions han d'intervenir perquè «el gaudi dels béns de domini públic d'ús públic és un dret ciutadà garantit per l'ordenament jurídic» que molt sovint es veu afectat perquè «en la zona de domini públic maritimoterrestre entren freqüentment en conflicte l'apropiament privat i el dret a l'ús públic, amb la peculiaritat que les persones o corporacions implicades solen disposar de poderosos recursos i influcències», assegurà el portaveu, referint-se al periodista Pedro J. Ramírez.

Segons Alorda, «el Pla Territorial desaprofità l'avinentesa de preveure mesures per garantir l'accés i el dret de pas pel domini públic i el Govern balear tampoc no ha elaborat plans d'ordenació del litoral». En aquest sentit, els nacionalistes demanaran al Consell que insti el Govern a elaborar plans d'ordenació del litoral per garantir el lliure accés a les zones demanials i el dret a l'ús públic. El PSM també vol que s'insti el Ministeri de Medi Ambient a prendre mesures per garantir el dret d'accés i de pas pel domini públic maritimoterrestre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris